+386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si NEWSLETTER O PODJETJU KORISTNE INFORMACIJE DOMOV

Avtodomi Avstralija in Nova Zelandija

Odkrivajte Avstralijo neodvisno, svobodno in na lastno pest.

Peljite se s svojo ”hiško na kolesih” po sanjskih cestah Avstralije, do najlepših kotičkov in odkrijte celoten kontinent. Odkrijte fascinantni Outback, puščavska področja, čudovite obale in tropske gozdove. Obiščite edinstvene naravne lepote v nacionalnih parkih, zajtrkujte s kenguruji, emuji in koalami. Ostanite kje in kako dolgo želite in sami določajte ritem vašega potovanja.

Potujte kot Avstralci

Živite ”down under” in spoznate deželo ter ljudi veliko bolj intenzivno, kot v kateri koli drugi dopustniški obliki. V stiku z naravo, boste na poti zagotovo srečali veliko takšnih kot ste vi.

Dogodivščine v Outbacku

S terenskim vozilom lahko dosežete še tako oddaljene nacionalne parke in tam preživite nekaj dni.

Idealno za staro in mlado

Ta način potovanja ni odvisen od starosti, velikosti družine ali skupine in individualnih želj posameznika. Tako se najde nekaj prav za vsakogar.

Fleksibilno in sigurno

Sami lahko odločate o svoji potovalni poti in pri tem uživate v največji možni varnosti.

Načrtujte pot po vaših željah

Pot določajte po svojih željah. V vsakem kraju lahko ostanete kakor dolgo želite in razen nekaj redkih izjem, obiščete vse nacionalne parke, mesta, pokrajine, ter prevozite vse ceste. Kaj mislite na primer o vožnji čez celoten kontinent od Darwina do Aselaida? 3000 km avtocest vas čaka, da se popeljete čez, mimo obilnih tropskih pokrajin, zapuščen rdeč Outback z Urulujem (Ayers Rock) in druga puščavska področja, ki ležijo pred vami. Obiščite Opalort Coober Pedy in zvečer uživajte ob kozarcu južno – avstralskega vina v Barossa Valleyu.

Velika izbira

Po vsej državi, vam ponujajo pestro izbiro najrazličnejših tipov vozil- na voljo imate vse od kemperjev, preko terenskih vozil pa vse do velikih avtodomov.

Kombiniranje

Vse ponudbe se lahko po želji med seboj kombinirajo.

Maximalno udobje bivanja

Če daste veliko na prostornost in udobje bivanja, vam priporočamo najem mobilnega doma z WC-jem in tušem. Idealen je za družine do 6 oseb, daljše bivanje v enem kraju in za dolge celinske poti.

Praktično vendar udobno

To ponujajo manjši kemperji, ki so najprimernejši za dve ali tri osebe, kot je “High Top” ali 2 – posteljni kemper z wc-jem in tušem. S tem vozilom lahko nadaljujete pot, tudi če so pogoji za to slabši.

Dobra oprema

Sama vozila so v večini primerov že opremljena s kuhinjskimi pripomočki. Prav tako je v ceno že vključena posteljnina, spalne vreče in brisače. Tako s seboj ne boste rabili vzeti veliko prtljage.

Najbolša kvalitetta

Lahko vam jo zagotovimo pri vseh podjetjih s katerimi sodelujemo že številna leta.
Prav posebna dogodivščina je vožnja s terenskim vozilom.

Off the Beaten Track

Robustno in za vsak teren, tako se prezentirajo terenska vozila. Posebej primerna so za pogumnejše voznike in vožnjo v Outbacku. Bivalna površina sicer ni velika, vendar boste kljub temu tukaj našli vse kaj potrebujete. Sedeti zvečer ob tabornem ognju v vašem kampu, je nepozabni dogodek.

Varnost je prioriteta

Razdalje so velikokrat dolge in zahtevajo veliko mero koncentracije ter primerno hitrost, predvsem med vožnjo po trackih. Zato si vzamite čas! Naši partnerji tako ponujajo tudi posebno opremo, ki vsebuje satelitski telefon in sledilne naprave. Tako imate tudi v najglobjem outbacku občutek varnosti.

Veličastni nacionalni parki

Ti predstavljajo poseben čar Avstralije in vi imate s svojo ”hiško na kolesih” možnost, da se namestite v enem izmed kampov, v samem osrčju le teh. Lahko greste na pohod ali se zamotite z drugimi športnimi aktivnostmi in doživite naravo iz prve roke. Zvečer se lahko sproščate po napornem dnevu kar v svojem vozilu, saj je vse kaj potrebujete prav tam.

Kampi so vsepovsod

Vsepovsod imate kampe in možnosti za piknike & na obali, prav tako kot tudi v puščavskih področih outbacka, ter tropih severnega predela. In vi ste vedno v samem središču.

Zajtrk s kenguruji

To ni le priporočilo, ampak v številnih kampih realnost. Prav tukaj lahko velikokrat pridete v stik s kenguruji, koalami in ostalimi živalmi.

Prilagojeno vam: Avtodomi in kamperji, paketi in posebne ponudbe

Počitnice z avtodomom oz. kamperjem je treba, zaradi kompeksnosti in velike ponudbe, natančno načrtovati. Ker vam želimo pomagati sprejeti prave odločitve, za nepozabne počitnice, je načrtovanje najbolje začeti s vprašanjem: “Katere postajališča so najprimernejša za najem in oddajo vozila?”

9 ponudnikov in 44 modelov

Da bi vam olajšali odločitev vam v nadaljevanju ponujamo povzetek splošnih podatkov o posameznih tipih avtodomov, kamperjev.

Oprema

Pribor/jedilni servis, ponev, lonci, kuhalnik vode, sklede, odpirači (konzerv, vina), kuhinjski pripomočki, plastične posode, vedro, vrv in sponke za obešanje perila, metla, lopata. Pri vseh ponudnikih in paketih so vključene tudi posteljnina, odeje in brisače (izjema: Cheap Campa Paket A).

Spaceships

Cenovno ugodna kombinacija med avtomobilom in kamperjem.

Hitop

Majhen, cenovno ugoden in agilen, za ekonomične popotnike.

Dve postelji s tušem in toaleto

Potnikom, ki je pomembno udobje, bodo zagotovo izbrali to 6 ali 7 metrov dolgo vozilo s tušem in WC-jem.

Avtodom z 4 do 6 ležišči

Za družine do 6 oseb in vse tiste, ki na poti želijo udobje.

Terensko vozilo

Nudimo jih predvsem dogodivščine v naravi. Nudijo malo notranjega prostora in so popolnoma prilagojeni za ”track” vožnje in oddih na prostem.

Paketi

Vsi ponudniki, razen KEA ponujajo dve vrsti paketov:

PAKET A – cenovno ugodna možnost. Vključuje ponavadi neomejene kilometre, najem vozila in osnovno zavarovanje.

PAKET B – tukaj je vključeno vse. Priporočamo vam to možnost, saj vključuje vsa zavarovanja in večino škodnih primerov, prav tako v večini primerov krije doplačila, kot so vrtna garnitura, otroški sedež, taxi transfer ali tako imenovan one way fee.

AKTUALNO CENO FLEX PONUDBE PREVERITE PRI NAS (tel. 02/ 252 64 95)

Nasveti za vožnjo v ”Down under”

Dobra priprava, sproščen dopust.

Dobro se pripravite na vašo dogodivščino s kamperjem in ne načrtujte preveč naenkrat. Avstralski kontinent je zelo velik in temu primerne so tudi velike razdalje med posameznimi točkami. Sicer lahko z vozili dosežete skoraj vse lokacije, vendar vse ceste niso primerne za vožnjo z avtodomi. Posebnost prometa je vožnja po levi strani, na kar se pa lahko hitro navadite. Želimo vam razburljivo planiranje in lepo pot.

Načrtovanje poti/kilometrov

Večina ponudb pri avtodomih/kamperjih vključuje nomejene kilometre. Vseeno bodite pri načrtovanju poti pozorni, saj je Avstralija zelo razsežna (od severa do juga 3,700 km in od vzhoda proti zahodu 4000 km). Včasih je manj več, zato vam priporočamo, da prevozite le del kontinenta. Dobro premislite kateri del želite prevoziti in kje pridejo v poštev notranji leti ali vožnja z vlakom.

Ceste

Vaš avtodom je primeren za vožnjo po vseh asfaltiranih cestah, ne glede na to po katerem predelu Avstralije potujete. So pa tudi ceste, ki niso prevozne za vsa vozila. Neasfaltirane ceste oz. tracki, so prevozni samo s terenskimi vozili, vendar so tudi tukaj omejitve. Prav tako obstajajo omejitve za vožnjo po otokih, kot sta Kangooro in Fraser Island. Tudi drugače prevozne ceste, se lahko na licu mesta razglasijo za neprevozne, zaradi slabih vremenskih ali cestnih razmer.

Nasveti za vožnjo

Priporočamo, da takoj po pristanku ne vozite daleč in eno ali več noči prespite nekje v bližini. Vožnja na levi strani, sploh na začetku, zahteva visoko stopnjo koncentracije, vendar se po nekaj dnevih navadite. Vozite predvsem podnevi, saj je ponoči in v mraku aktivnih veliko živali. Vožnja v Outbacku zahteva, da imate v avtomobilu vedno dovolj veliko količino bencina in imate na zalogi vodo.

Kampi

Izbira kampov je obsežna, v bližini naravnih parkov in glavnih znamenitostih, boste zagotovo našli vsaj enega. Ponudniki avtomobilov nudijo v povezavi z večjimi verigami tudi posebne ugodnosti, pokazati morate le ključ vašega avtomobila.