+386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si NEWSLETTER O PODJETJU KORISTNE INFORMACIJE DOMOV

Avtodomi Severna Amerika in Kanada

Raziskujte ZDA in Kanado neodvisno, svobodno in na lastno pest

Peljite se s svojo ”hiško na kolesih” po sanjskih cestah Amerike do najlepših kotičkov od Aljaske do Floride, Kalifornije in Newenglanda. Obiščite edinstvene naravne lepote v nacionalnih parkih, neverjetna mesta, številne znamenitosti za mlade in mlade po srcu in iz prve roke doživite neskončno prostranost, gorovji in obale. Ostanite kje in kako dolgo želite in sami določajte ritem vašega potovanja.

Potujte kot Američani

Odkrijte deželo ”neomejenih možnosti”, kot to sami Američani in Kanadčani delajo najraje & mobilno. S svojim RV-jem (recreational vehicle) lahko spoznate deželo in ljudi veliko bolj intenzivno, kot v kateri koli drugi dopustniški obliki.

Idealno za staro in mlado

Ta način potovanje ni odvisen od starosti, velikosti družine ali skupine in individualnih želja posameznika. Tako se za vsakogar nekaj najde.

Fleksibilno in sigurno

Sami lahko odločate o svoji potovalni ruti in pri tem uživate v največji možni varnosti.

Načrtujte pot po vaši želji

Sami določate pot glede na vaše želje. V vsakem kraju lahko ostanete kako dolgo želite in razen nekaj redkih izjem, obiščete vse nacionalne parke, mesta, pokrajine, ter prevozite vse highwaye.

Velika izbira

13 podjetji, z 35 najemnimi postajami v vseh regijah severne Amerike, vam ponujajo pestro izbiro najrazličnejših tipov vozil &na voljo imate vse od vanov do velikih avtodomov.

Kombiniranje

Vse ponudbe se lahko po želji med sabo kombinirajo.

Maximalno udobje bivanja

Če veliko date na prostornost in udobje bivanja, vam prioporočamo najem mobilnega doma (Motorhomes). Idealen je za daljše bivanje v enem kraju in za dolge celinske poti. Še več prostora tukaj ponujajo Slide-outi!

Praktično, a udobno

To ponujajo manjši kamperji (pick-upi in vani), ki so najprimernejši za dve osebi, ter za poti v goratih področjih in za potovanja po predelih kot sta Yukon ali Aljaska.

Najbolša kvaliteta

Lahko vam jo zagotovimo pri vseh podjetjih s katerimi sodelujemo že vrsto let.

Raj za otroke

Skupna doživetja, pikniki, šport, igranje in veseljenje & posebaj za otroke so počitnice z kamperjih vedno posebno doživetje.

Dogodivščine za vso družino

V naravi se ponujajo številne aktivnosti za stare in mlade: pohodi, jahanje, plavanje, taborjenje, peka na žaru, opazovnaje zvezd in še veliko več – vse brez stresa in hektike.

Počitek namesto naglice

Razdalje so velikokrat dolge in če ste dalj časa na enem mestu lahko to občutno zmanša vaše stroške & predvsem vam bodo hvaležni otroci.

Veličastni nacionalni parki

Ti predstavljajo poseben čar severne Amerike in vi imate možnost da se s svojo ”hiško na kolesih”, namestite v enem izmed kempov v samem osrčju le teh. Lahko greste na pohod ali se zamotite z drugimi šprtnimi aktivnostmi in tako doživite naravo iz prve roke.

Sanjske pokrajine

Vsepovsod imate kampe in možnosti za piknike & na obali Pacifika ali Atlantika, prav tako kot v Newnglandu ali v Rocky Mountains. Vedno boste v samem središču.

Alaska in Yukon

Posebej v teh regijah ponujajo kamperji najboljšo možnost odkrivanja čudovite narave.

 

NAČRTOVANJE KORAK ZA KORAKOM

Dopust z avtodomom oz. kamperjem je treba natančno načrtovati. Ker vam želimo pomagati sprejeti prave odločitve za nepozaben dopust, je načrtovanje najbolje pričeti s vprašanjem: “Katere so najprimernejša postajališča za najem in oddajo vozila?”. Naslednje je vprašanje o tipu vozila, v nadaljevanju pa se pojavijo še številna druga vprašanja. Za vse ostalo bomo poskrbeli mi, skupaj z našimi partnerji v severni Ameriki.

1. KORAK
Let:

Skupaj z vozilom rezervirajte vaš let. Pri tem bodite pozorni, da je v visoki sezoni julij & september povpraševanje zelo visoko.

Hotel:

Priporočamo, da pred dnevom ko boste prevzeli vozilo, rezervirate eno nočitev.

Postaja najema (predaje/oddaje vozil):

Na voljo vam je 35 postaj & tako dobro premislite katera je za vašo željeno pot najprimernejša. Pri tem bodite pozorni, da tudi pri ”Flex-Rate” lahko pride do različnih cen najema, tudi v enaki regiji.

Doplačila za oddajo/prevzem v različnih mestih:

Najem v enem in oddaja v drugem mestu sta v večini izvedljiva. Pri tem se ponavadi obračuna tako imenovan ”one way fee”. Vendar so tudi tukaj izjeme, odvisno od posameznega ponudnika. Tako lahko prihranite številne kilometre in poslednično tudi denar.

2. KORAK

Avtodomi:

Tip A/B/C/F Motorhomes: Nudijo maksimalno udobje, voznikova kabina in bivalni del sta povezana. Možnosti sedenja med vožnjo so tudi.

Avtodomi/Kamperji z slide out-om:

Tip A/B/C/F/P/V : Ti modeli nudijo premikajočo se zunanjo stranico, s katero se poveča notranjost bivalnega predela. Več prostora, več udobja, več počitniškega veselja.

Kamperji:

Tip P Pick-up-Kamperji: mali vzdržljivi tovornjaki (trucks), na katere je pritrjen bivalni del. Ni možnosti prehoda med voznikovo kabino in bivalni delom.

Tip V & Vani: Klasični evropski kemping-busi. Predelani kombi z zvišano streho (višina stoječega človeka).

Minimalno število oseb

Potovali naj bi dve osebi, da lahko pri parkiranju ena oseba drugi daje navodila za vzvratno vožnjo.

3. KORAK

Flex ponudbe:

Cene najema bazira na fleksibilnem ceniku, ki je označen kot ” Flex & ponudba”. Tukaj je postaja najema mirodajna za ceno celotnega najema. Tarifa najema je razmerje na povpraševanje in ponudbo in se tedensko spreminja.

AKTUALNO CENO FLEX PONUDBE PREVERITE PRI NAS (tel 02/252 64 95)

 

All inclusive ponudba:

Vse kaj potrebujete za počitnice s kemperjem oz. avtodomom, je že vključeno v ceno.

4. KORAK

Paket milje/kilometri

Ponavadi najem ne vključluje milj/kilometrov. Lahko pa doplačate številne pakete. Povračilo denarja za neikoriščen paket ni možno.

Neomejene milje/kilometri

Večinoma imate možnost rezervacije neomejenih milj/kilometrov. To je posebej priporočljivo v primeru, če boste prevoziti dolgo razdaljo insi pa pri tem ne želite delate skrbi za vsak prevožen kilometer.

5. KORAK

Akcijske cene

Zraven Flex-ponudbe, klasičnih cen in all inclusive ponudb, so tukaj še akcijske cene, kot na primer popusti za zgodnjo rezervacijo. Za več informacij nas kontaktirajte.

6. KORAK

Standard transfer.

Pri številnih ponudnikih je povratni transfer med hotelom in postajo najema vključen v ceno.

KATEGORIJE VOZIL:

Katero je najprimernejšo vozilo za vas?

Dobro razmislite, za katero vozilo se boste odločili & saj bo to vaš dom za ”veliko pot” po severni Ameriki. Tukaj je vprašanje po velikosti bivalnega predela in številu ležišč prav tako pomembno kot notranja oprema, poraba goriva, možnosti shranjevanja in številnih drugih stvari. Tako vam ponujamo osnovne informacije o razliki med posameznimi modeli. Načeloma velja za vase tipe vozil, da so zaradi servo volanov, zavor in avtomatskega menjalnika, lahko vodljiva. Tako, da lahko po krajšem testnem obdobju brezskrbno uživate na vaših počitnicah.