+386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si NEWSLETTER O PODJETJU KORISTNE INFORMACIJE DOMOV

Koristne informacije

 

OBVESTILO: COVID-19

Sprejeto je bilo veliko interventnih ukrepov za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev posledic, tako za državljane kot gospodarstvo in v sklopu tega tudi za turistično dejavnost. Dne 30.04. je bila potrjena dopolnitev interventnega zakona ZIUZEOP-A, ki v členu 101.a potrjuje tudi izdajo vrednotnic. Glede na potrjeno zakonodajo smo tako pričeli z izdajo vrednotnic za prejeta vplačila. Ukrep izdaje vrednotnice velja za vsa paketna potovanja/počitnice, ki niso bila izpolnjena in izvedena zaradi neizogibnih in izrednih okoliščin vse od njihovega nastanka, organizator pa je TA Global.
Dodatno interventni zakon razbremeni vašo odločitev, saj boste prejeto vrednotnico lahko vnovčili v 24 mesecih od izdaje za ponovno izbrano paketno potovanje, katerega organizator bo TA Global. V kolikor po 24 mesecih ne boste izkoristili prejete vrednotnice, boste v 14 dnevih po preteku podali zahtevek izdajatelju in vrnili vam bomo celoten znesek, na katerega se vrednotnica glasi, v roku 14 dni po prejetem zahtevku.
V kolikor ponujeno vrednotnico za organizirano paketno potovanje/letovanje katerega organizator je TA Global zavrnete, smo vam dolžni vrniti vplačana sredstva za potovanje v 12 mesecih po razglasitvi prenehanja pandemije/epidemije.
https://www.gov.si/novice/2020-05-04-odpoved-turisticnih-aranzmajev-zaradi-epidemije-covid-19-vrednotnice/