+386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si NEWSLETTER O PODJETJU KORISTNE INFORMACIJE DOMOV
X nazaj

Andaluzija

* Glede na razpoložljivost
Za več informacija nas kontaktirajte: +386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si

Highlights

To potovanje vas popelje do najbolj znanih in priljubljenih krajev v Andaluziji.

Program

  • 1. danMalaga - Granada (ca. 170km): Prihod z letalskim prevozom v Malago. Prevzem vnaprej rezerviranega avtomobila in vožnja do Granade. Nočitev.
  • 2. danGranada: Svoj dan v Granadi začnite  z obiskom svetovno znane  Alhambre. Knežja palača, ki je bila sprva grajena kot trdnjava, služi kot en izmed zadnjih spomenikov mavrske arhitekture na evropskih tleh. Izgubite se med prelepimi vrtovi, številnim zgradbami in arhitekturnimi detajli. Sprehodite se še skozi strogi center Granade, spoznajte zgodovino mesta in si privoščite Tinto de Verano, osvežilno alkoholno pijačo, ki je tipična za Andaluzijo. Nočitev.
  • 3. danGranada: Priporočamo obisk soseske Sacromonte, ki je stara romska četrt na griču Valparaiso. V skalo vklesane pobeljene votline, ki so včasih služile kot stanovanja kar kličejo po fotografskih obeležjih. Pozno popoldne se odpravite do soseske Albayzin. Å tevilne prepletene in ozke ulice vas vodijo do majhnega trga imenovanega San Nicolas, kjer boste lahko ob sončnem zahodu in ob zvokih kitar občudovali spektakularen razgled na Alhambro in Sierro Nevado. Nočitev.
  • 4. danGranada - Córdoba (ca. 220 km): Córdoba je srednje veliko mesto s približno 330.000 prebivalci. Obvezno si oglejte impozantno mošejo Mezquita, ki je ena od mejnikov islamske arhitekture, obiščite Alcazar de los Reyes Cristianos & kraljevo palačo in njene vrtove in se sprehodite čez rimski most, ki prečka reko Guadalquivir. Nočitev.
  • 5. danCórdoba - Sevilla (ca. 140km): Sevilla je kulturno in finančno središče južne Å panije, prav tako velja za glavno mesto pokrajine Andaluzije. Mesto vam ponuja veliko možnosti za raziskovanje. Katedrala s stolpom "La Giralda", velja za tretjo največjo katedralo na svetu, kraljeva palača Real Alcazar, ki se nahaja v bližini pa vas bo s svojimi vrtovi prav tako navdušila. Obiščite še Metropol Parasol, zanimivo atrakcijo sredi mesta, ki je tudi največja lesena konstrukcija na svetu. Sprehodite se po strehi in občudujte razgled na Sevillo z vseh strani. Nočitev.
  • 6. danSevilla: Spoznajte svet bikoborb, ki so v Andaluziji še vedno dovoljene in so pomemben del španske kulture. Obiščite areno za bikoborbe Maestranza, kjer se lahko odločite za voden ogled te prekrasne arhitekturno bogate arene, poleg pa boste izvedeli še kup zanimivosti o matadorjih, si ogledali njihove obleke, kopja, za konec pa lahko še posedite na enem izmed 12.000 sedežev, ki jih sprejme arena. Odpeljete se lahko tudi do mesteca Carmona, ki je od Seville oddaljeno približno 35km. Tipično staro mesto s pobeljenimi hišami in mestno obzidje, ki ga obkroža, vas bo zagotovo očaralo. Zvečer si privoščite večerjo v kakšnem od številnih tapas barov in ogledom predstave flamenka. Nočitev.
  • 7. danSevilla: Dan začnite z obiskom fascinantne Plaza de España. Svetujemo, da obiščete trg dovolj zgodaj zjutraj, ko še ni gneče. Barvite keramične ploščice z nešteto vzorci in okraski ustvarijo čudovita ozadja za fotografiranje, lahko pa najamete tudi majhen čoln in se peljete skozi trg. Plaza de España je bila večkrat prizorišče snemanja svetovno znanih filmov, med drugim tudi franšize Star Wars. Nadaljujte skozi Parque de Maria Luisa, javni park, ki je priljubljen kraj prebivalcev Seville, saj jim nudi veliko sence, predvsem v poletnih mesecih, ko se temperature povzpnejo tudi preko 40 stopinj. Pozno popoldne obiščite še staro judovsko četrt Santa Cruz, ki turiste vabi z ozkimi uličicami in okrašenimi balkoni polnih pisanega cvetja. Nočitev.
  • 8. danSevilla - Jerez (ca. 80km): Vzemite si čas, da obiščete Jerez, ki je znan po svojih vinskih kleteh polnih s šerijem. To špansko vino pridelujejo iz grozdja sorte Palomino, ki raste na tem območju. V Jerézu je več vinskih kleti, ki jih lahko obiščete in vidite, kako se šeri izdeluje. Mesto je znano tudi po konjih Jerezanos, ki so eni izmed najbolj cenjenih na svetu, še posebej so usposobljeni za spektakularne konjeniške balete. Nočitev.
  • 9. danJerez - Puerto de Santa Cruz - Pizarra - Malaga (150km): Odpravite se na oglede po belih vaseh. Ustavite se v Rondi (približno 50 km od Marbelle) in obiščite staro mestno jedro, cerkev Santa Maria la Mayor in najstarejšo areno za bikoborbe v Å paniji. Na poti do Malage si lahko ogledate še majhno očarljivo mesto Pizarra, v Malagi pa obiščite muzej Picasso in grajsko utrdbo Alcazaba. Nočitev.
  • 10. danMalaga: Vožnja do letališča v Malagi in vračilo izposojenega avtomobila. Možno je individualno podaljšanje potovanja.