+386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si NEWSLETTER O PODJETJU KORISTNE INFORMACIJE DOMOV
X nazaj

Best of Costa Rica

BUDGET paket od 1585 € na osebo
* Glede na razpoložljivost
Za več informacija nas kontaktirajte: +386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si

V ceno paketa je vključeno:

letalski prevoz iz Dunaja ali Benetk, takse, najem avtomobila kat. A z vključenimi zavarovanji, namestitve po programu v 1/2 sobah, kategorije *** oz. ****, 14x zajtrk, 1x kosilo in organizacija potovanja.

Odhodi so možni vsak dan. Priporoča se rezervacija vsaj 60 dni pred odhodom.

Highlights

COSTA RICA

Država med Atlantiko in Pacifikom je stičišče severne in južne Amerike. Nikjer na svetu ne najdete tako raznolike flore in favne na tako mahnem prostoru. Tropski gozdovi, vulkani, plantaže kave in sladkornega trsa, slapovi in idilične plaže. Vse to in še veliko več, je Costa Rica.

Program

 • 1. danLet v San José. Prevzem avtomobila in namestitev v hotelu. Tukaj imate dve nočitvi.
 • 2. danPlantaža kave »Doka« - vulkan Poás – slap »La Paz«. Zgodaj zjutraj se boste odpravili iz hotela in se peljali na 2.700 m visok vulkan Poás. Na poti obiščite še predelovalni obrat na plantažah kave. Naučile se boste najzanimivejše reči o enem izmed pomembnejših kmetijskih produktih na Costa Rici. Obiščite tudi slap La Paz. 110 km.
 • 3. danSan José – vulkan Irazú – Turrialba. Zjutraj se odpeljite v NP Irazú, kjer se nahaja 3.432 m visok vulkanski krater. Naprej se peljite skozi lep Orosi – Tal v Santa Cruz de Terrialba. Tukaj imate eno nočitev. 70 km.
 • 4. danTirrialba – NP Cahuita. Peljite se mimo plantaž banan v pristaniško mesto Limón in naprej v Cahuito. Vrednose je podati na 7 km dolgo pot skozi NP. Tukaj imate dve nočitvi. 150 km.
 • 5. danPuerto Viejo. Današnja pot vas vodi vzdolž karibske obale s svojim tropskim rastlinjem, skozi vas Puerto Viejo de Talamanca. Tukaj sta vam na voljo kopanje in potapljanje. 40 km.
 • 6. danNP Cahuita – Limón – Sarapiquí. Po zajtrku se peljite skozi Limón, v Sarapiquí, ki je znan po naravnih rezervatih, deževnih gozdovih, raziskovalnih ustanovah ter plantažah ananasa. Tukaj imate eno nočitev. 190 km.
 • 7. danSarapiquí – La Fortuna. Dopoldan imate možnost vožnje s čolnom po reki Sarapiquí. Potem se peljite v La Fortuna. Tukaj imate dve nočitvi. 110 km.
 • 8. danVulkan Arenal & jezero Arenal. Majhno mesto La Fortuna na obrobju vulkanov Arsenal, je idealna izhodna točka za veliko stvari, ki jih lahko počnete v teh krajih. Peš ali z avtom, lahko greste do impresivnih slapov, do La Fortune, lahko pa tudi obiščete NP ali pa se kopate v termalnih bazenih.
 • 9. danLa Fortuna - Cañas – NP Rincón de la Vieja. Peljite se vzdolž jezer Arsenal v Cañas. Tukaj imate možnost obiska NP Paolo Verde. Pojdite na potep po mestu v Liberi-ji s svojimi starinskimi hišami. Tukaj imate dve nočitvi. 190 km.
 • 10. danVulkan Rincón de la Vieja. Dan je namenjen raziskovanju NP. Na obrobju delujočih vulkanov pojdite na ogled vročih izvirov blata.
 • 11. danNP Rincón de la Vieja – Playa Tamarindo. Peljite se mimo Liberi-je v Tamarindo. Zvečer se lahko kopate v Pacifiku. Tukaj imate eno nočitev. 85 km.
 • 12. danTamarindo – NP Manuel Antonio. Peljite se skozi polotok Nicoya, čez most Tempisque in vdolž obale Quepos. Tukaj imate dve nočitvi. 295 km.
 • 13. danManuel Antonio NP. V tem NP boste našli čudovite slikovite plaže. Priporočljiv je ogled NP, kjer boste na vaši poti z malo sreče videli tudi kakšno izmed tukaj bivajočih živali.
 • 14. danManuel Antonio NP – Carara NP – San Jóse. Peljite se čez Jacó in Tárcoles v NP Carara. V pragozdu boste na vaši poti priča velikemu vrstnemu bogastvu. Nato se peljite naprej v San Jóse. Tukaj imate eno nočitev. 185 km.
 • 15. danPovratni let iz San Jóse. Vračilo najetega avtomobila in povratni let.