+386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si NEWSLETTER O PODJETJU KORISTNE INFORMACIJE DOMOV
X nazaj

Florida Deluxe

BUDGET paket od 1195 € na osebo
* Glede na razpoložljivost
Za več informacija nas kontaktirajte: +386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si

V ceno paketa je vključeno:

Letalski prevoz z odhodom iz Dunaja, Benetk ali drugega bližnjega letališča, letališke in varnostne pristojbine, najem avtomobila kat. A z vključenimi zavarovanji, namestitve po programu v 1/4 sobah kategorije *** , delno vključen zajtrk, organizacija potovanja.

Priporočamo, da ob rezervaciji sklenete zavarovanje v primeru odpovedi ter zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini.

Odhodi so možni vsak dan glede na razpoložljivost prostih mest. Priporoča se rezervacija vsaj 60 dni pred odhodom.

Highlights

FLORIDA

Dobrodošli v ”Sunshine state”-u. Družinam prijazna, je Florida poznana predvsem po karibskem ambientu, peščenih plažah, bujni vegetaciji, Evergladesih, arhitekturi obdobja Art Deco, nočnem življenju Miamija in zabaviščnih parkih Orlanda.

 

Na tem dvo – tedenskem potovanju vam bodo prikazane najlepše strani sončne Floride: živahen Miami, zabavna metropola Orlando, dolge peščene plaže in najjužnejša točka ZDA- Key West. Tukaj lahko razen ogledov, sprehodov, kopnja in številnih vodnih športov, najde vsak nekaj za svoj okus.

Program

 • 1. danLet v Miami, prevzem avtomobila in namestitev v hotelu.
 • 2. danMiami - Cocoa Beach, danes sledite Atlantski obali v smeri proti severu. Na poti se ustavite v Fort Lauderdale, »Floridske Benetke«. Na vaši nadaljni poti do Cocoa Beach imate tudi priložnost postojanke v elegantnem Palm Beachu, ki ga lahko vključite v svoje potovanje. Nočitev v hotelu. Cca. 330 km.
 • 3. danCocoa Beach - St. Augustine, priporočljiv je obvoz do Kennedy Space Center, kakor tudi obisk nekdanjega svetovnega središča NASA. Nadaljnja pot do severa vas bo popeljala do St. Augustine, najstarejšega mesta v ZDA. Številne zgodovinske prenovljene zgradbe očarajo obiskovalce s svojim španskim pridihom. Sledi prenočitev v hotelu.
 • 4. danSt. Augustine - Orlando, sledi celinska vožnja do Orlanda. Peljali se boste mimo bujnih plantaž pomaranč in dosegli svoj dnevni cilj- Orlando, kjer boste imeli tri nočitve v hotelu. Cca. 200 km.
 • 5. danOrlando- nikjer ni takšnih bogatih zanimivosti in parka doživetij, kot v Orlandu. Zraven štirih Disneyevih tematskih parkov, SeaWorld - a, Universal Islands of Adventure in filmskega studia Universal, so na izbiro tudi številne večje ali bodisi manjše atrakcije. Tudi za večerno dogajanje so vam na voljo tudi številne zabavne ponudbe.
 • 6. danOrlando- tukaj preživite še en čudovit dan.
 • 7. danOrlando - Cleanwater, danes pred vami leži samo ena kratka vožnja do Clearwater. Tukaj lahko med drugim obiščete tudi muzej Dali v St. Petersburgu, galerije ali »Grand Central District«. Tukaj boste preživeli dve nočitvi v hotelu. Cca. 140 km.
 • 8. danSt. Peterburg/Clearwater- plaže okoli tega mesta, ki jih boste lahko obiskali, so vsako leto izvoljene za ene izmed najboljših in spadajo med 10 najlepših plaž v ZDA. Poleg tega se tukaj na 8.000 hektarjih razprostirajo naravni rezervati, parki in gozdovi za vse ljubitelje narave, kakor tudi brezplačna glasba v živo, različni bari, saloni in restavracije za ponočnjake.
 • 9. danClearwater – Naples/Bonita Springs. Danes se boste peljali vzdolž zahodne obale proti jugu. Tukaj priporočamo postanek v Sarasoti, v Ringling Museum, kjer bodo na svoj račun prišli ljubitelji umetnosti. Cilj današnjega dne je Naples ali Bonita Springs, kjer sledita dve nočitvi. Cca. 270 km.
 • 10. danNaples, ta dan bo prost. Porabite ga na primer za lagoden sprehod, po trgovinah in butikih, za šport ali za kakšno partijo golfa na enem izmed številnih prostorov za golf na tem območju.
 • 11. danNaples/Bonita Springs – Key West. Kos prvotne Floride je mogoče najti na Tamiami Trail, ki vodi skozi Everglades. Zanimiv je tudi postanek v safari parku, kjer vam ponujajo tudi izlet s čolnom. Nato boste pustili celino zadaj im se odpeljali po Highway preko številnih mostov iz otoka do otoka, boste prišli v Key West. Tukaj sledita tudi dve nočitvi. Cca. 400 km.
 • 12. danKey West. Tukaj se srečata Atlantik in Mehiški zaliv. Naredite si piknik na majhni plaži, opazujte pelikane pri lovljenju rib, pojdite se potapljati in se prepustite vplivu »karibske« atmosfere. Še posebej zanimiv je sončni zahod na Malloy Square.
 • 13. danKey West – Miami Beach/Sunny Isles. Z lagodno hitrostjo se danes popeljite nazaj proti izhodni točki vašega potovanja, proti živahnemu Miamiju, z njegovimi neštetimi znamenitostmi, športom in možnostmi zabave. Sledita dve nočitvi v hotelu.
 • 14. danMiami Beach/Sunny Isles. Sprostite se na veličastni plaži, sprehodite se skozi Art Déco četrt, na modernem South Beachu ali staro umetnostno četrt Coconut Grove, ki je danes scensko delo. Začinite svoj večer s sprehodom skozi kakšno ozko ulico in si privoščite koktajl.
 • 15. danPovratni let v Miami. Vračilo avtomobila in povratni let.
 • 16. danPrihod.