+386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si NEWSLETTER O PODJETJU KORISTNE INFORMACIJE DOMOV
X nazaj

Florida

* Glede na razpoložljivost
Za več informacija nas kontaktirajte: +386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si

Highlights

To potovanje vas popelje na sončno stran Amerike, na Florido, kjer boste uživali na lepih peščenih plažah, v sanjskem svetu neštetih tematskih parkov, eksotičnih živalih in dnevih polnih sonca.

Program

 • 1. danMiami: Prihod v Miami z letalskim prevozom, prevzem vnaprej rezerviranega avtomobila in vožnja do hotela. Nočitev.  
 • 2. danMiami Beach: Sprostite se na čudoviti plaži, sprehodite se skozi okrožje Art Deco v trendovskem South Beachu ali raziščite prelepo staro boemsko okrožje Coconut Grove. Čez dan se sprehodite  po Ocean Driveu,  zvečer pa uživajte v izredno veliki ponudbi nočnega življenja v South Beachu, ki se začne v kavarnah in barih, najpogosteje pa konča v nočnih  klubih. Nočitev.
 • 3. danMiami Beach: Tudi danes lahko uživate v tem atraktivnem mestu, kjer boste zagotovo našli zabavo po svojem okusu. Nočitev.
 • 4. danMiami Beach - Key West (ca. 275km): Peljite se po avtocesti skozi številne mostove od otoka do otoka. Key West je najjužnejša točka kontinentalnih Združenih držav. Tu se srečata Atlantik in Mehiški zaliv. Imejte piknik na majhni plaži, opazujte ribolov pelikanov, uživajte v karibskem vzdušju. Posebej impresiven je sončni zahod na Mallory Square. Nočitev.
 • 5. danKey West - Naples (ca. 380km): Po zajtrku se odpravite proti Naples-u. Priporočamo postanek v narodnem parku Everglades. Del neokrnjene Floride najdete na Tamiamijevi poti, ki vodi čez park, zanimiv pa je tudi postanek v Safari Parku; na voljo so izleti s tako imenovanimi Airboati, majhnimi čolni z ogromnim propelerjem zadaj. V parku je 350 različnih vrst ptic, vključno s flamingi, čapljami in pelikani, opaziti je mogoče tudi velike plazilce: ogrožene ameriške krokodile in razvpite aligatorje. Nočitev.
 • 6. danNaples - Clearwater (ca. 278km): Čaka vas prijetna vožnja do mesta Clearwater. Na poti se ustavite v mestu Sarasota, ki je idealen kraj za malce počitka, na Siesti Key  pa lahko najdete najlepšo plažo na Floridi in Casperson Beach. Svetujemo še postanek v mestu St. Petersburg kjer lahko med drugim obiščete muzej Dalí, galerije ali hišno okrožje Grand Central District. Nadaljujte vožnjo do Clearwater. Nočitev.
 • 7. danClearwater: Uživajte v sprostitvi na eni od čudovitih plaž, ki jih ponuja regija, plaža na otoku Caladesi je bila večkrat izbrana za najlepšo v ZDA. Sprehodite se po nakupovalnem in zabaviščnem kompleksu BayWalk, preden se odpravite v eno od številnih restavracij s pogledom na lep sončni zahod. Nočitev.
 • 8. danClearwater - Orlando (ca. 170km): Danes je vaš cilj mesto z največ tematskimi parki na svetu, Orlando. Peljite mimo Tampe, kjer se lahko zabavate z obiskom zabaviščnega parka Busch Gardens! Park za vso družino je spektakularna kombinacija živalskega vrta in zabaviščnega parka, z navdušujočimi vožnjami na gosenicah in razstavami. Vožnja do Orlanda. Nočitev.
 • 9. danOrlando: Nikjer ni toliko zabaviščnih in pustolovskih parkov kot v Orlandu. Obstajajo štirje Disney tematski parki, SeaWorld, Universal otoki Adventure in Universal Film Studios, plus manjše in večje zanimivosti, med katerimi lahko izbirate. Veselite se dveh nepozabnih dni, polnih neverjetnih zanimivosti in odličnih nakupovalnih priložnosti. Nočitev.
 • 10. danOrlando: Å e en dan za raziskovanje zabaviščnih oziroma tematskih parkov. V kolikor pa vas navdušujejo vesoljska potovanja, naredite obvoz do Cape Canaverala, nekdanjega sedeža NASA. Kennedy Space Center ponuja ogromno možnosti za raziskovanje, od srečanja z astronavtom, simulatorja vzleta raket do 3D filmov in celo treninga za astronavte. Nočitev.
 • 11. danOrlando - Miami (ca. 385km): Vaša ameriška avantura se konča z vožnjo do Miami-a in vračilom izposojenega avtomobila. Letalski prevoz domov ali možnost individualnega podaljšanja potovanja.