+386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si NEWSLETTER O PODJETJU KORISTNE INFORMACIJE DOMOV
X nazaj

Havaji

* Glede na razpoložljivost
Za več informacija nas kontaktirajte: +386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si

Highlights

HAWAII

Potopite se v raznolik otoški svet Havajev. Vsak od štirih otokov ponuja številne zanimivosti, od živahne prestolnice Honolulu na otoku Oahu, čudovite narave otoka Kauai, očarljivega vulkanskega Big Island-a do raja za vodne športe na Mauiju. Eksotična flora in favna, ter prijaznost domačinov, vam bo pričarala nepozaben dopust.

Program

 • 1. danOahu: Prihod z letalskim prevozom na otok Oahu, najem vnaprej rezerviranega avtomobila in vožnja do hotela. Nočitev.
 • 2. danOahu: Dan začnite z raziskovanjem tega čudovitega otoka. Honolulu je živahno središče havajskih otokov. V številnih trgovinah, restavracijah in barih lahko doživite vrvež in se okužite z "Joie de vivre". Uživajte v razgledu z Diamond Head, če pa imate radi snorkljanje vsekakor ne zamudite zaliva Hanauma, ki slovi kot eno najboljših mest za snorkljanje na Havajih. Obiščite še območje Waikiki in uživajte v spektakularnem sončnem zahodu. Nočitev.
 • 3. danOahu: Priporočamo obisk Pearl Harbor, še danes najpomembnejše baze ameriške pacifiške flote. Spoznajte zgodovino v centru za obiskovalce in se s čolnom odpeljite do USS Arizona Memorial, ki stoji točno nad potopljeno ladjo. Lahko se odločite tudi za voden ogled tega tako pomembnega kraja. Na severu otoka lahko opazujete deskarje s svojimi vratolomnimi predstavami in se ustavite pri polinezijskem kulturnem centru, kjer lahko doživite njihovo značilno hrano Poke in si ogledate kakšno predstavo. Nočitev.
 • 4. danOahu - Kauai (ca. 30km + let približno 40 min): Vožnja do letališča Honolulu, vračilo najetega avtomobila in let v Lihue na otoku Kauai. Sledi prevzem vnaprej rezerviranega avtomobila in vožnja do hotela. Nočitev.
 • 5. danKauai: Naslednja dva dni se lahko posvetite naravnim lepotam Kauaija, otoka, ki je znan po svoji bujni vegetaciji in je ohranil velik del svoje izvirnosti. Če ste avanturističnega duha, se lahko odpravite na ogled Uluwehi Falls, ki jim pravijo tudi Skrivnostni slapovi. Ogled vsebuje vožnjo s kajakom in treking skozi bujen deževni gozd ob reki Wailua, pri slapovih pa se lahko ohladite s plavanjem in prigrizkom. Alternativno si lahko ogledate Wailua Falls ali dolino Hanalei, kjer se je rodila legenda o mavrici. Nočitev.
 • 6. danKauai: Približno 1.000 m globok kanjon Waimea vam ponuja fantastične razglede na dolino Kalalau, poleg tega otok nudi nešteto romantičnih krajev za raziskovanje. Uživajte v naravnih lepotah obale Na Pali - veliko je plaž, tudi na območju okoli Poipuja na skrajnem južnem robu otoka. Tu so bile posnete scene za filme kot so Pirati s Karibov in Jurassic Park. Nočitev.
 • 7. danKauai - Hawaii/Big Island (ca. 140 km + let približno 1h): Vračilo najetega avtomobila na letališču in polet na otok Hawaii, imenovan tudi Big Island (Veliki otok) ali "Otok orhidej". Po pristanku prevzem vnaprej rezerviranega avtomobila in vožnja do hotela. Nočitev.
 • 8. danHawaii/Big Island: Hawaii so najmlajši otok na arhipelagu in še naprej rastejo zaradi vulkanov, ki so še vedno aktivni. Najboljši pogled na vulkansko pokrajino je iz helikopterja. Poleg tega ponuja Big Island še več zanimivosti: idilične slapove, uokvirjene z divjimi orhidejami, 16-hektarski tropski botanični vrt in ranč Parker, največji ameriški ranč v zasebni lasti. Tu uspeva ena najboljših kav na svetu: kava Kona. Nočitev.
 • 9. danHawaii/Big Island: Å e en dan namenjen odkrivanju lepot tega otoka. Nočitev.
 • 10. danHawaii/Big Island - Maui (ca. 185 km + približno 35 minut leta): Vračilo najetega avtomobila na letališču Kona in polet na otok Maui. Tam sledi prevzem vnaprej rezerviranega avtomobila in vožnja do hotela.
 • 11. danMaui: Maui, "otok dolin", se dviga nad kraterjem izumrlega vulkana Haleakala. Ogled sončnega vzhoda z oboda kraterja je izkušnja, ki je zagotovo ne boste nikoli pozabili. Med vožnjo od obale do 3056 m visokega vrha lahko preučite različne vegetacijske cone. Sprehod skozi vas Lahaina prikazuje relikvije Mauijevega kitolova v začetku 19. stoletja. Barvita tržnica še danes stoji pod velikanskim drevesom banyan, ki so ga posadili leta 1873. Palme, trta in tropske rastline rastejo v bujnih zelenih deževnih gozdovih doline Iao ali na znameniti "Road to Hana". Vzemite si nekaj časa za sprostitev na čudoviti peščeni plaži.
 • 12. danMaui: Dan lahko namenite raziskovanju otoka ali se odpravite na vožnjo z ladjico do Molokini otoka, ki je delno potopljen vulkanski krater v obliki polmeseca. Na otok lahko stopijo le redki, je pa dovoljeno snorkljanje in potapljanje. Kaleidoskop živobarvnih koral in več kot 250 vrst tropskih rib vas bo zagotovo navdušilo. Če ste potapljaški entuziast ali radi snorkljate, je obisk Molokini otoka obvezen. Nočitev.
 • 13. danMaui (ca. 45km): Po zajtrku vožnja do letališča in vračilo najetega avtomobila na letališču. Odhod domov z letalskim prevozom ali individualno podaljšanje potovanja.