+386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si NEWSLETTER O PODJETJU KORISTNE INFORMACIJE DOMOV
X nazaj

Indijski trikotnik in Varanasi

* Glede na razpoložljivost
Za več informacija nas kontaktirajte: +386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si

Highlights

Na tem potovanju, si poleg mest Delhi, Agre in Jaipurja, ogledate tudi mesto Khajuraho s svojimi mogočnimi templji ter mesto Varanasi, ki se nahaja na levem bregu reke Ganges in je najsvetejše mesto hindujcev.

Program

 • 1. danLetalski prevoz do Indije iz enega od bližnjih letališč.
 • 2. danDelhi: Dobrodošli v Indiji, v tej neverjetno barviti državi. Ob prihodu na mednarodno letališče v Delhiju vas bo pričakal vaš voznik. Sledi vožnja do hotela in prijava. Nočitev.
 • 3. danDelhi: Po zajtrku začnite voden ogled Delhija. Čez dan obiščite nekatere pomembne znamenitosti mesta, kot je na primer grobnica Humayun, ki so jo po navodilih njegove žene med letoma 1569 in 1570 oblikovali perzijski arhitekti. Priporočamo tudi ogled največje mošeje v Indiji Jama Masjid, najvišjega kamnitega minareta Qutub Minar, lahko pa si ogledate tudi lotusov tempelj in Raj Ghat, spominsko obeležje posvečeno Gandhiju. Občutite dnevni kaos na tržnici začimb Khari Baoli in se z rikšo zapeljite po vrtoglavih bazarjih Chandni Chowk. Nočitev.
 • 4. danDelhi - Jaipur (ca. 250 kilometrov): Najprej zajtrk, potem pa vožnja do Jaipurja. Ob prihodu sledi prijava v hotel. Večer je prost za raziskovanje mesta. Nočitev.
 • 5. danJaipur: Zajtrk in ogled utrdbe Amber. Amber je postavljena na slikovit kraj, ki je očarljiv spoj hindujske in muslimanske arhitekture. Kompleks palač, ki ga je v 16. stoletju zgradil Raja Man Singh iz rdečega peščenjaka in belega marmorja vas bo zagotovo navdušil. Zanimiva področja, ki si jih je zagotovo vredno ogledati so Jai Mandir, Sheesh Mahal, Sukh Niwas, Ganesh Pol in tempelj. Uživajte v ogledu mesta Jaipur, ki ga je zgradil Maharaja Jai Singh, znameniti astronom pred 260 leti. Obiščite Maharadžino mestno palačo (poleg katere je dom prejšnje kraljeve družine), observatorij, vrtove Ram Niwas, Hawa Mahal ali Palačo vetrov, ki jo je leta 1799 zgradil Maharaja Sawai Pratap Singh. Zvečer obiščite enega najbolj občudovanih trgov na svetu Johari bazar. Nočitev.
 • 6. danJaipur - Agra (ca. 250 kilometrov): Dopoldne sledi vožnja do Agre. Po prijavi in namestitvi v hotel sledi ogled trdnjave Agra (Agra Fort). Kasneje obiščite Mehtabh Bagh za najlepši razgled na svetovno znani spomenik ljubezni - Taj Mahal. V času sončnega zahoda ta veličastna zgradba postane izjemno fotogenična s spreminjajočimi se koti in intenzivnostjo sončnih žarkov. Nočitev.
 • 7. danAgra: Zgodaj zjutraj obiščite eno najlepših mojstrovin na svetu in svetovno znan spomenik ljubezni 'Taj-Mahal'. Ogromen mavzolej iz belega marmorja je bil zgrajen med letoma 1631 in 1648 po naročilu cesarja Shah Jahana v spomin na njegovo najljubšo ženo. Po zajtrku obisk t.i. Baby Taj, grobnica Itmad-ud-Daulah', inspiracija katerega je veliki Taj Mahal in lokalne tržnice in grobnico Sikandra, ki je grobnica cesarja Akbarja. Zvečer transfer do železniške postaje v Agri in nočni vlak za Khajuraho.
 • 8. danKhajuraho: Na železniški postaji Khajuraho vas bo pričakal naš agent in vam asistiral pri prijavi v hotel. Vzemite si nekaj časa, da se sprostite in zajtrkujete ter se pripravite na vznemirljivo in izjemno edinstveno raziskovanje templjev Khajuraho. Spomeniki v Khajurahu so pravzaprav skupina hindujskih in jainskih templjev in je najbolj obiskana turistična atrakcija daleč naokoli. Nočitev.
 • 9. danKhajuraho - Varanasi: Po zajtrku vožnja do letališča Khajuraho za vkrcanje na polet za Varanasi. Na letališču v Varnasiju vas bo pričakal vaš voznik in vas odpeljal do hotela. Prijava in čas za sprostitev. Zvečer uživajte v vožnji z ladjico po reki Gangesu in si oglejte obred molitve imenovanega Ganga aarti. Nočitev.
 • 10. danVaranasi: Dan za raziskovanje mesta. Najprej okrepčilen zajtrk, nato pa obisk t.i. ghats & stopnišča, ki vodijo do reke, eno izmed najbolj znanih je Assi ghat. Obiskali boste tudi templje in lokalno tržnico. Kasneje vožnja do Sarnatha. Sarnath je zelo cenjeno budistično mesto, ki ima velik pomen, saj je imel tu Gautama Buddha svojo prvo pridigo po doseženem razsvetljenstvu. Zvečer vrnitev v hotel. Nočitev.
 • 11. danVaranasi & Delhi: Po zajtrku prevoz do letališča in vkrcanje na let v Delhi, od tam pa let proti domu ali individualno podaljšanje potovanja.