+386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si NEWSLETTER O PODJETJU KORISTNE INFORMACIJE DOMOV
X nazaj

Indijski trikotnik

* Glede na razpoložljivost
Za več informacija nas kontaktirajte: +386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si

Highlights

Klasična indijska avantura, kjer si v nekaj dneh ogledate nekatere izmed največjih atrakcij tega fascinantnega kontinenta. Prepustite se vonjem iz barvitih tržnic in bazarjev, poizkusite kakšno novo jed in si od blizu oglejte arhitekturo, ki vas bo zagotovo navdušila.

Program

  • 1. danOdhod proti Indiji iz enega od bližnjih letališč.
  • 2. danDelhi: Dobrodošli v Indiji! Ob prihodu na letališče vas bo pričakal vaš voznik in vas odpeljal do hotela. Prijava v hotel in ogled mesta Delhi. Obiščite grobnico cesarja Humayun, ki so jo po navodilih njegove žene med letoma 1569 in 1570 oblikovali perzijski arhitekti, od leta 1993 pa je prepoznana tudi kot UNESCO-va dediščina. Indijska vrata so vojni spomenik 70.000 vojakom britansko-indijske vojske, ki so padli med letoma 1914 & 1921 v prvi svetovni vojni, obiščite pa tudi največjo mošejo v Indiji - Jama Masjid. Tržnica Chandni Chowk in minaret Qutub Minar sta pav tako vredni obiska. Če želite se lahko zapeljte tudi z rikšo. Nočitev.
  • 3. danDelhi: Danes obiščite še preostale znamenitosti tega veličastnega mesta. Lotusov tempelj (Lotus Temple), Rdeča utrdba (Red Fort) in hindujski tempelj Akshardham so le nekatere izmed teh. Nočitev.
  • 4. danDelhi - Jaipur (ca. 270km): Po zajtrku odhod v Jaipur. Ob prihodu prijava v hotel in nekaj prostega časa za sprostitev. Kasneje proti večeru obiščite tempelj Hanuman, znan tudi kot »opičji tempelj«. Nočitev.
  • 5. danJaipur: Zajtrk in ogled utrdbe Amber. Amber je postavljena na slikovit kraj, a očarljiv je spoj hindujske in muslimanske arhitekture. Kompleks palač, ki ga je v 16. stoletju zgradil Raja Man Singh iz rdečega peščenjaka in belega marmorja ima nekaj zelo zanimivih stanovanj. Jai Mandir, Sheesh Mahal, Sukh Niwas, Ganesh Pol in tempelj Kali so nekatera izmed pomembnih zanimivih področij. Uživajte v ogledu mesta Jaipur, ki ga je zgradil Maharaja Jai Singh, znameniti astronom pred 260 leti. Obiščite Maharadžino mestno palačo (poleg katere je dom prejšnje kraljeve družine), observatorij, vrtove Ram Niwas, Hawa Mahal ali Palačo vetrov, ki jo je leta 1799 zgradil Maharaja Sawai Pratap Singh. Zvečer obiščite enega najbolj občudovanih trgov na svetu Johari bazar. Nočitev.
  • 6. danJaipur - Agra (ca. 280km): Danes je vaš cilj mesto Agra. Na poti se ustavite v vasi Abhaneri in si oglejte Chand Baori, kompleks stopnic, katere boste zagotovo želeli fotografirati. Postanek tudi v mestecu Fatehpur Sikri, ki ga je ustanovil cesar Akbar v 16. stoletju. V njegovem središču se gnetejo stavbe iz rdečega peščenjaka, obvezen pa je ogled Buland Darwaza, t.i. vrata zmage, ki so vrata v mošejo Jama Masjid. V bližini je tudi marmornata grobnica Salim Chishti. Ob prihodu v Agro sledi prijava v hotel. Kasneje , v času sončnega zahoda uživajte v najboljšem razgledu na Taj Mahal z druge strani vrta ob reki, ki se imenuje Mehtabh Bagh. Nočitev.
  • 7. danAgra: Zgodaj zjutraj obiščite eno najlepših mojstrovin na svetu in svetovno znan spomenik ljubezni 'Taj-Mahal'. Ogromen mavzolej iz belega marmorja je bil zgrajen med letoma 1631 in 1648 po naročilu cesarja Shah Jahana v spomin na njegovo najljubšo ženo. Sledi obisk zgodovinske trdnjave (Agra Fort), ki je bila glava rezidenca cesarjev do leta 1638, ko je glavno mesto postalo Delhi. Prav tako si boste ogledali še t.i. Baby Taj, grobnica Itmad-ud-Daulah', inspiracija katerega je veliki Taj Mahal. Nočitev.
  • 8. danAgra -Delhi (ca. 210km): Zjutraj transfer v Delhi do letališča. Odhod domov z letalskim prevozom ali individualno podaljšanje potovanja