+386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si NEWSLETTER O PODJETJU KORISTNE INFORMACIJE DOMOV
X nazaj

Islandija

* Glede na razpoložljivost
Za več informacija nas kontaktirajte: +386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si

Highlights

Na tem potovanju doživite najvišjo točko Islandije v zimski preobleki na individualen in sproščujoč način.

Program

  • 1. danKeflavik & Reykjavik. Individualni prihod v Keflavik. Prevzem najetega avtomobila in vožnja ter namestitev v hotelu. Tukaj imate eno nočitev. 50 km.
  • 2. danReykjavik & Borgarfjördur. Iz glavnega mesta Reykjavik greste vzdolž Hvalfjödurja, v majhen zanimiv kraj Borgarnes. Zanimiv je predvsem lokalni vikinški muzej (individualno, vstopnina 15€/osebo). Ne daleč vstran pa leži največji islandski izvir tople vode, Deildartunguhver. Zahodno se nahaja slap Hraunfossar, ki je nastal zaradi lave. Zanimiv pa je tudi slap Barnafoss. Skozi prikupno pokrajino Borgarfjördur, boste prišli do zgodovinskega kraja Reykholt, ki je bil vedno sedež pomembnih islandskih pesnikov in vikinškega poglavarja Snorri Sturlusson (13. stoletje). Tukaj imate dve nočitvi. 240 km.
  • 3. danIzlet Sneafellsnes. Na dnevnem programu je obhod polotoka Sneafellsnes, na obrobju mogočnih in lepih, z ledeniki pokritih stožčastih vulkanov Sneafellsnes. Pot vodi mimo fascinantnih tvorb Arnarstapi, mimo Stykkisholmurja, kjer se nahaja najlepše islandsko mesto, vrnitev v Borgarfjödur. 220 km.
  • 4. danBorgarfjördur & Golden Circle & Fludir ali Hveragerdi. Danes se peljite proti največji znamenitosti otoka- Golden Circel. Pripada nacionalnemu parku Thingvellir, ki je bil na UNESCO-vem seznamu razglašen kot geotermalno območje gejzirjev in »zlati« slap Gullfoss. V NP Thingvellir se nahaja zgodovinsko mesto islandskega parlamenta iz leta 970, kakor tudi meja med evrazijsko in severno & ameriško kontinentalno ploščo, ki je prav tako zelo zanimiva. Ne daleč vstran od gejzirjev se nahajajo tudi »Strokkurji«, to so gejzirji v obliki fontane, kjer mineralna voda vsakih 5 do 10 minut požene vodo visoko v nebo. Peljete se naprej na južno obalo. Ena nočitev.
  • 5. danFludir ali Hveragerdi & Kirkjubaejarklaustur. Na poti- južno, leži kraj Skogar, slap Skogafoss in interesantni lokalni muzej (individualno & vstopnina cca. 10€/osebo). Preden greste v kraj Vik, se lahko ustavite na obali, lavinski ravnini Eldhraun in v kraju Kirkjubaejarklaustur. Tukaj imate eno nočitev. 200 km.
  • 6. danKirkjubaejarklaustur & Reykjavik. Å e posebej vredna ogleda, je vožnja do NP Skaftafell na obrobju ledenika Vatnajökull, za katerega je značilno območje relativno blage mikroklime. V primerjavi s prvimi ogledi v Kirkjubaejarklausturju, bo tukaj velika sprememba v pokrajini. V primeru lepega vremena in dobrih cestnih razmer vam priporočamo postanek v Jökulsarlon (cca. 250 km ali 3 ure tja in nazaj. V mesecu aprilu je na voljo tudi 40 minutna vožnja z ladjico po laguni, ki stane cca. 20€/osebo). Vzdolž južne obale se peljite mimo Vika in Selfossa v Hveragerdi, ki je znan po številnih rastlinjakih. Po obvozu v Hellisheidi boste prišli v islandsko glavno mesto. Tukaj imate dve nočitvi. 490 km.
  • 7. danReykjavik. Dan je namenjen samostojnemu raziskovanju po Reyjaviku. Priporočamo vožnjo čez polotok, ki ga prekrivajo polja z lavo in številni majhni vulkani. Modra laguna (fakultativno, cca. 40€/osebo) ponuja sprostitvene kopeli v mineralni in geotermalni topli vodi. Vzdolž obale stojijo številne zgodovinske cerkve in majhni muzeji iz sveta Vikingov v Reykjanesbaer. Lahko si pa ogledate tudi center Maritime, Heritage ali pa muzej umetnosti. 160 km.
  • 8. danReykjavik & Keflavik. Zgodaj zjutraj se peljete do letališča v Keflaviku. Vračilo najetega avtomobila in individualni povratni let. 50 km.