+386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si NEWSLETTER O PODJETJU KORISTNE INFORMACIJE DOMOV
X nazaj

Južna Afrika

* Glede na razpoložljivost
Za več informacija nas kontaktirajte: +386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si

Highlights

Pričakuje vas ena najbolj raznolikih držav na svetu – Južna Afrika. Odkrijte čudovito naravo, opazujte divjino in uživajte ob pogledu na sanjske obale. Spoznavajte druge kulture in se prepustite sproščujočemu načinu življenja južnih Afričanov.

Program

 • 1. danJohannesburg: Prihod z letalskim prevozom v Johannesburg. Če vam čas dopušča, si oglejte mesto in nekatere njegove znamenitosti. Nočitev.
 • 2. danJohannesburg - Pretoria (40km): Prevzem vnaprej rezerviranega vozila in vožnja do Pretorije, glavnega mesta Južne Afrike. Pretoria je znana po 70.000 drevesih Jacaranda, ki izvirajo iz tropskega dela Južne Amerike. Obiščite spomenik Voortrekker (neobvezno) ali se sproščajte ob hotelskem bazenu. Nočitev.
 • 3. danPretoria - Panorama Route - Ohrigstad (ca. 350km): Po zajtrku se zapeljite proti vzhodu po impresivni Panorama Route, z osupljivimi razglednimi točkami in lepimi slapovi in je »must see« na potovanju po Južni Afriki. Obiščite kanjon Blyde, izklesan iz več kilometrov rdečega peščenjaka in velja za tretji največji kanjon na svetu. Ne zamudite Bourke's Luck Potholes, kjer so stoletja rečne dejavnosti ustvarila dramatično in zapleteno vrsto naravnih kamnitih formacij in bazenov. Vrtine, vrsta geoloških formacij, se zdijo bližje umetnosti kot naravi! Razgled iz »Božjega Okna« je priljubljen postanek na Panoramski poti. Na jasen dan je mogoče videti narodni park Kruger in celo Mozambik. V vašo nastanitev pridite pozno popoldne. Nočitev.
 • 4. danOhrigstad - NP Kruger - Hazyview (ca. 120km): Dan je na voljo za raziskovanje narodnega parka na lastno pest. V parku, ki je obogaten z različnimi živalskimi vrstami, je tudi 30 različnih ekosistemov, zaradi česar je pravi raj za ljubitelje narave. Pozno popoldne sledi vožnja do namestitve v kraju Hazyview. Nočitev.
 • 5. danHazyview - NP Kruger - Hayzview: Danes imate dovolj časa za samostojno vožnjo po parku. Druga možnost je celodnevni safari, ki ga lahko rezervirate v svoji nastanitvi na kraju samem (neobvezno). Lahko tudi sami raziščete okolico Hazyview, saj je regija je znana po svojih kmetijah, kjer se gojijo tropski in poltropski sadeži, kot so mango, pomaranče, limone, liči in zlasti banane.
 • 6. danHazyview - Swazi (ca. 290km): Zajtrk in vožnja preko grebena Jeppes čez mejo v majhno in neodvisno kraljestvo Svazi, znano po svojih čudovitih gorskih kulisah, barvitih trgih in prijaznih ljudeh. Priporočamo obisk tradicionalne vasice Matsamo.
 • 7. danSwazi - Zululand (ca. 430km): (ca. 430km) Vožnja do "Zululand" v smeri narodnega parka Hluhluwe-Umfolozi, ki je bil razglašen za naravni rezervat leta 1895 in je tako najstarejši živalski park v Južni Afriki. Park je najbolj znan po svoji veliki populaciji belih nosorogov. Lahko se odločite za izlet z ladjico, »game drive« - vožnja ter oprezanje za najbolj pogostimi živalmi v parku ali pa se odpravite na kakšen lahek pohod. Nočitev.
 • 8. danZululand - Durban (ca. 280km): Po zajtrku nadaljevanje poti do mesta Durban, ki se nahaja ob Indijskem oceanu. Zaradi subtropskega podnebja in velikih plaž je mesto zelo priljubljena počitniška destinacija. Obiščite na primer morski svet Ushake ali znameniti indijski trg. Nočitev.
 • 9. danDurban: Danes se zaključi prvi del ture z najetim avtomobilom. Vožnja do letališča King Shaka v Durbanu. Vračilo najetega avtomobila in povratni let nazaj domov. Priporočamo nadaljevanje potovanja oziroma, da sledite južni turneji, poglejte naš namig.
 • 10. danPort Elizabeth - Tsitsikamma (ca. 110km): Prihod v Port Elizabeth, gospodarsko središče vzhodnega dela. Sledi prevzem vnaprej rezerviranega vozila. Vožnjo začnite po Garden Route do narodnega parka Tsitsikamma, ki vas bo navdušil z ogromnimi drevesi, nekateri med njimi stari tudi preko petsto let. Sprehodite se do mogočnega ustja reke Storms z znamenitim visečim mostom. Nočitev.
 • 11. danTsitsikamma - Knysna (ca. 139km): Vožnja po Garden Route do Knysne. Če čas dopušča, priporočamo obisk zaliva Plettenberg, modnega letovišča Južnoafričanov. Sprehodite se po mestu ali ob čudovitem zalivu na plaži, preden se odpravite v Knysno. Raziščite Knysno s svojo čudovito obalo ali se odpravite na izlet z ladjo po laguni. Nočitev.
 • 12. danKnysna (ca. 80km): Danes obiščite Monkeyland, ohranitveno območje za različne vrste opic v Afriki. Lahko pa preživite dan na plaži Brenton-on-Sea in se sprehodite skozi mesto. Nočitev.
 • 13. danKnysna - Oudtshoorn (ca. 75km): Danes vozite preko prelaza Outeniqua naprej v notranjost Oudtshoorna, nojska metropola države v puščavi Mali Karoo. Obiščite lokalno farmo nojev in spoznajte vzrejo in življenje teh zanimivih ptic ali raziščite znamenite jame Cango, enega najlepših in največjih jamskih sistemov na svetu.
 • 14. danOudtshoorn - Cape Town (ca. 395km): Obiščite enega od znanih vinogradov v regiji in poskusite odlična vina med pokušino vin. Zelo priporočljiv je postanek z obiskom tradicionalne antične trgovine "Oom Samie Se Winkel" v Stellenboschu, univerzitetnem mestu s številnimi zgodovinskimi stavbami v nizozemskem stilu. Nadaljujte proti Cape Townu. Nočitev.
 • 15. danCape Town - polotok Cape: Odkrijte raznolikost mesta na bogatem potovanju po polotoku, obiščite rt dobrega upanja in si oglejte kolonijo pingvinov na Boulders Beach. Nočitev.
 • 16. danCape Town: Zjutraj zajtrk v hotelu. Vožnja do letališča, vračilo najetega avtomobila in povratni let nazaj domov.