+386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si NEWSLETTER O PODJETJU KORISTNE INFORMACIJE DOMOV
X nazaj

Južna Avstralija

* Glede na razpoložljivost
Za več informacija nas kontaktirajte: +386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si

Highlights

Fascinantni jug Avstralije nudi veliko znamenitosti in nedotaknjeno naravo: Odkrijte tri velike metropole, ki si med sabo ne bi morale biti bolj različne. Peljite se vzdolž znamenite Great Ocean Road do živalskega vrtu brez ograd, Kangaroo Island.

Program

 • 1. danAdelaide: Prihod z letalskim prevozom v Adelaide in prevzem vnaprej rezerviranega vozila na letališču. Sledi vožnja do hotela, preostanek prostega časa pa izkoristite za ogled mesta. Nočitev.
 • 2. danAdelaide - Kangaroo Island (ca. 250km): Danes se odpravite iz mesta Adelaide proti otoku Kangaroo. Vožnja s trajektom na otok traja približno 45minut, noč pa boste preživeli v mestecu Penneshw. Nočitev.
 • 3. danKangaroo Island: Odkrijte Kangaroo Island na lastno pest in povsem po vašem okusu. V dveh dneh, ki jih boste preživeli tu, priporočamo ogled nacionalnega parka Flinders Chase, ki je dom kengurujev in koal, občudujte čudovite skale, edinstvene kamnite formacije (Remarkable Rocks), znameniti Admirals Arch (admiralov lok), zaliv tjulnov in še veliko več. Nočitev.
 • 4. danKangaroo Island: Nočitev.
 • 5. danKangaroo Island - Robe (ca. 540km): Iz otoka Kangaroo se odpravite s trajektom do zaliva Jarvis (Jervis Bay) on do pristanišča Victor (Victor Harbour). Vaš cilj za danes je obalno mesto Robe v Južni Avstraliji. Nočitev.
 • 6. danRobe - Grampians (ca. 300 & 370 km, odvisno od poti): Pojdite na jug skozi mesto Mount Gambier in odkrijte modro jezero (Blue Lake), jezero, ki dvakrat na leto spreminja barvo. Nacionalni park Grampians je znan po lepih in urjenih sprehajalnih poti, v avstralski pomladi (avgust-november) pa poznan zaradi cvetenja čudovitega divjega cvetja. Nočitev.
 • 7. danGrampians: Danes imate čas, da sami raziskujete čudoviti narodni park Grampians. Sprehodite se do osupljivih slapov MacKenzie in uživajte v edinstvenih razglednih točkah. Å tevilni kenguruji in preostale avtohtone živali so doma v nacionalnem parku. Nočitev.
 • 8. danGrampians - Port Campbell (ca. 200km): Na poti v Port Campbell se ustavite v Tower Hillu. Tu si v naravnem rezervatu oglejte kenguruje, koale in emuje, pobližje pa se lahko v mestnem muzeju spoznate s kulturo aboriginov. Sledi vožnja do Port Campbell. Nočitev.
 • 9. danPort Campbell - Melbourne (ca. 280km): Pot začnite z vožnjo mimo pečin nacionalnega parka v Port Campbell, z obveznim postankom pri eni od največkrat fotografiranih znamenitosti v Avstraliji, 12 apostolov (12 Apostoles). To so skale iz pečenjaka, ki se elegantno dvigujejo iz morja, katere so zaradi butanja valov dobile današnjo podobo. Nadaljujte po čudoviti obalni cesti znani pod imenoma Great Ocean Road (Velika oceanska cesta). To cesto so gradili vojaki, v spomin na svoje padle rojake in še vedno velja za največji vojaški spomenik na svetu. Na poti se lahko sprehodite po deževnem gozdu v revirjih Otway in obiščete kenguruje na igrišču za golf Anglesea. Vožnja mimo mesta Geelong in prihod v Melbourne. Nočitev.
 • 10. danMelbourne: Izkoristite dan za ogleda mesta, spoznajte njegove znamenitosti in okolico. Obiščite vrtove, se sprehodite skozi katerega od mestnih parkov, priporočamo pa vožnjo do vinorodne regije v dolini Yarra, degustacija odličnih avstralskih vin je vredna obiska. Kulturno središče Melbourna se imenuje trg Federacije (Federation Square), kjer se odvijajo številne umetniške prireditve, prav gotovo pa  boste uživali v opazovanju različnih kultur. Nočitev.
 • 11. danMelbourne - Cowes (ca. 150km): Pot vas vodi naprej od prestolnice regije Viktorije proti otoku Phillip (Phillip Island), kjer ne zamudite nočne parade srčkanih pritlikavih pingvinov. Nočitev v mestecu Cowes. Nočitev.
 • 12. danCowes/Phillip Island - Yanakie (približno 130km): Po kratki vožnji prispete do kraja Yanakie, kje boste prespali. Večina prebivalcev tega majnega mesteca je vključenih v turistično industrijo ali pa imajo velike kmetije z govedom, ki se pasejo na zelenih površinah, ki obkrožajo mesto. Razgledna točka Duck Point ponuja spektakularne poglede proti jugu in vzhodu na mnoge gorske vrhove in obalne značilnosti Wilsons Promontory. Nočitev.
 • 13. danYanakie - Wilsons Promontory: Danes je na voljo cel dan za raziskovanje čudovitega narodnega parka Wilsons Promontory, ki leži na polotoku samo 50 km stran od mesteca Yanakie. Čakajo vas gore, gozdovi, bogate sanjske plaže in raznolikost prosto živečih živali. Z malo sreče boste lahko opazili tudi wombata. Nočitev.
 • 14. danYanakie - Metung (ca. 250km): Raziščite zelenico in plaže v regiji Gippsland okoli obalnega mesta Lakes Entrance. Metung s svojo ležernostjo vedno znova privablja obiskovalce, ki si z veseljem najamejo čoln in raziskujejo okolico. Nočitev.
 • 15. danMetung - Merimbula (ca. 290km): Sledite Princess Highway (avtocesti Princess) skozi gozdno pokrajino do vaše današnje destinacije: Merimbula. Merimbula je izpeljanka iz aboridžinske besede za "dve jezeri" in je znana kot meka za turiste daleč naokoli. Privlačnost so njena jezera in plaže, ki zagotavljajo vse vrste vodnih aktivnosti. Nočitev.
 • 16. danMerimbula - Canberra (ca. 260km): Pot se nadaljuje proti Canberri. V zalivu Batemans se odpravite do kengurujev na peščeni plaži v Narodnem parku Murramarang. Nato pridete do avstralske prestolnice, ki vam ponuja kopico muzejev, botanični vrt, številne kavarne, ki konkurirajo tisti iz Melbourna, če pa si zaželite naravnih lepot so le te oddaljene nekaj kilometrov stran (npr. nacionalni park Namadgi). Nočitev.
 • 17. danCanberra - Sydney (ca. 290km) Zapustite Canberro in prečkajte Lake George po avtocesti Hume na severu do Sydneya. Nočitev.
 • 18. danSydney: Vračilo izposojenega vozila. Vrnitev domov z letalskim prevozom ali individualno podaljšanje potovanja.