+386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si NEWSLETTER O PODJETJU KORISTNE INFORMACIJE DOMOV
X nazaj

Kalifornija

* Glede na razpoložljivost
Za več informacija nas kontaktirajte: +386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si

Highlights

CALIFORNIA

“The golden state” vas pričakuje. Blaga klima, čudovite obale, živahne metropole, številni nacionalni parki in preprosta prijaznost domačinov, vam bodo pričarali nepozaben obisk.

ARIZONA

S svojimi 325 sončnimi dnevi letno, je vedno vredna obiska. Čudovita pokrajine, avtentična lokalna kulinarika, lepote Grand Canyona in puščave Sonoran. Pristna, robata, pustolovska:to je Arizona.

NEVADA

Visoka gorovja in razsežne doline. Želite prebedeti noč in opazovati prostrano zvezdnato nebo ali poskusiti svojo srečo, pri igranju kart? Potem ste na pravem mestu. Nevada je država za tiste, ki živijo življenje s polno paro.

 

Poseben poudarek tega potovanja z avtom so Los Angeles, San Francisco, Las Vegas in znani nacionalni parki: Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion in Yosemite. Pot je skupek divje in romantične pacifiške obale ter nenavadne puščavske lepote & vsak dan boste videli eno izmed zanimivosti zahoda.

 

Program

 • 1. danPo prihodu v Los Angeles prevzem vnaprej rezerviranega vozila na letališču in nočitev.
 • 2. danLos Angeles & Palm Springs (ca. 200km): Danes gremo skozi puščavo v notranjost, natančneje v Palm Springs. Sprehodite se skozi mesto in hitro boste lahko opazili kakšnega zvezdnika, saj je kraj poznan kot zbirališče filmskih in glasbenih zvezd. Lahko pa se z gondolo podate do gore San Jacinto (po izbiri). Nočitev.
 • 3. danPalm Springs & Joshua Tree & Williams/Grand Canyon (ca. 560-650km): Pot vas bo vodila iz Palm Springsa do legendarnega narodnega parka Joshua Tree, kjer raste na tisoče dreves vrst Joshua in kjer se združita dva ločena puščavska ekosistema, Mojave in Colorado. Nato nadaljujte pot do narodnega parka Williams ali največjega naravnega čudesa na zahodu, znanega pod imenom Grand Canyon. Zapeljite se v svet osupljivih sotesk, ki jih je ustvarila reka Colorado skozi več milijonov let. Nočitev.
 • 4. danWilliams/Grand Canyon Nationalpark & Page/Lake Powell (ca. 240 & 315km): Iz razglednih točk lahko uživate v prekrasnem razgledu na mogočni Grand Canyon. Rdeče skale nudijo impresiven barvni kontrast s penečo vodo naslednjega vrhunca, jezera Powell. Tu rdeče peščene stene odsevajo v modri vodi in vam nudijo nepozabne vtise. Nočitev.
 • 5. danPage/Lake Powell & Bryce Canyon Nationalpark (ca. 260km): V mormonskem mestu Utah vas pričakuje Bryce Canyon, kjer vas čakajo številne, krajše in daljše poti za sprehajanje po čudovitem svetu peščenjakov. Za ta narodni park so značilni stolpi iz rdečega peščenjaka, imenovani tudi "Hoodoos". Park ima štiri glavne točke, ki jih najdemo v prvih nekaj kilometrih parka: Bryce Point, Inspiration Point, Sunset Point in Sunrise Point. Nočitev na območju narodnega parka.
 • 6. danBryce Canyon Nationalpark & Zion Nationalpark & Las Vegas (ca. 460km): Po zajtrku na pot proti narodnemu parku Zion, ki se ponaša s čudovito bogato pokrajino in številnimi kanjoni, občudujete pa lahko tudi masivne peščene pečine rožnate in rdeče barve, ki se dvigujejo v bleščeče modro nebo. Vaš cilj je danes igralniško mesto Las Vegas. Zvečer se sprehodite čez mesto, da se načudite vsem neonskim lučem in napisom, ki razsvetljujejo mesto. Nočitev.
 • 7. danLas Vegas. Dan namenjen raziskovanju bleščeče metropole in slavnega Las Vegas Stripa s številnimi tematskimi hoteli in igralnicami. Preizkusite svojo srečo v kakšnem izmed številnih kazinojev, zvečer pa obiščite eno od legendarnih predstav ali si oglejte mesto na osupljivi vožnji s helikopterjem (neobvezno). Nočitev.
 • 8. danLas Vegas & Death Valley & Lone Pine (ca. 380-420km): Vožnja skozi nacionalni park Death Valley ponuja bogastvo pokrajin, ki so resnično vredne ogleda. "Dolina smrti" vas bo navdušila s svojimi sipinskimi pokrajinami in rdečimi skalami. Območje je poznano kot eno najbolj vročih krajev na svetu, je pa še vedno tudi dom nekaterim ameriškim domorodcem plemena Timbisha. Nočitev.
 • 9. danLone Pine & Yosemite Nationalpark/El Portal (ca. 320 & 445km): Današnji cilj je slikovit narodni park Yosemite. Leta 1984 uvrščen na Unescov seznam svetovne dediščine vsebuje skrite poti, dramatične pokrajine velikanskih slapov in vertikalno nagnjene granitne stene. Nočitev.
 • 10. danYosemite Nationalpark. Uživajte v celem dnevu v narodnem parku Yosemite, kjer lahko raziskujete edinstveno naravo. V njegovih skoraj 1.200 kvadratnih kilometrih najdete globoke doline, razprostrane travnike, starodavne sekvoje, veliko območje divjine in še mnogo več. Uživajte v kulisah tega osupljivega gorskega sveta. Priporočamo vožnjo do razgledne točke Tunnel View, od koder lahko uživate v čudovitem razgledu na narodni park z najbolj znanimi vzpetinami, Half Dome in El Capitan. Nočitev.
 • 11. danYosemite Nationalpark/El Portal & San Francisco (ca. 315km): Danes se ustavite v Muir Woods kjer vas bodo navdušila ogromna rdeča drevesa, ki svoje korenine hladijo v sladki vodi Redwood Creeka in se njihove krošnje dvigujejo visoko v nebo. Končno boste preko mostu Golden Gate prispeli v San Francisco, biser Pacifika. Nočitev.
 • 12. danSan Francisco.Å tevilne znamenitosti San Francisca si lahko ogledate peš ali z vožnjo s tramvajem. Od Fisherman's Wharf do trga Union Square lahko izbirate med številnimi znamenitostmi. Obiščite številne očarljive četrti, kot sta Little Italy ali Chinatown ali se preprosto sprehodite po mostu Golden Gate. Mogoče bo še čas za obisk nekdanjega zapora na otoku Alcatraz ali sproščujoče izlete z ladjo, da si ogledate to fascinantno mesto z morske strani (vse neobvezno). Nočitev.
 • 13. danSan Francisco & Monterey & San Simeon/Cambria (ca. 340 & 355km): Avtocesta 1 vas bo popeljala južno vzdolž obale. Za kosilo se odpravite v očarljiva obmorska mesta Monterey ali Carmel, ki vas vabijo na sprehod po centru mesta ali ob plaži. Na poti je tudi grad Hearst. Nočitev.
 • 14. danSan Simeon/Cambria & Santa Barbara & Los Angeles (ca. 355 & 370km): Nadaljujte po Solvangu do Santa Barbare. Tu so poleg stare misijske cerkve še številni idilični kotički, majhne trgovine in restavracije. Sledi vožnja do mesta angelov, Los Angeles. Nočitev.
 • 15. danVračilo avtomobila in odhod z letalom domov ali individualno podaljšanje potovanja.