+386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si NEWSLETTER O PODJETJU KORISTNE INFORMACIJE DOMOV
X nazaj

Klasični Newengland

* Glede na razpoložljivost
Za več informacija nas kontaktirajte: +386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si

Highlights

MASSACHUSETTS

Massachusetts nudi obiskovalcu zelo bogato ponudbo. S svojimi šestimi regijami nudi nekaj za vsako vrsto popotnika: sprostitev, avanturizem, romantiko, umetnost, kulturo.

NEW HAMPSHIRE

New Hapshire je na zemljevidu morda videti majhen, vendar njegove raznolike pokrajine nudijo številne zanimivosti in atrakcije.

MAINE

Maine je poznan po svojih kamnitih obalah, ki se prelivajo v Atlantski ocean. Obiščite male ribiške vasice, znamenite svetilnike ali odplujte na odprto morje, kjer lahko opazujete kite in delfine.

RHODE ISLAND

Poznan tudi kot ”Ocean State”, je najmanjša med zveznimi državami. Edinstven, lep in prepleten z znamenitostmi in zgodovino, privlači predvsem domače prebivalstvo.

VERMONT

Dobrodošli v ”Green Mountain State”. Prijaznost ljudi, čudovite pokrajine, kulturna dediščina, menjava letnih časov, javorjev sirup, priznane pivovarne in največ snega na vzhodni obali, so le eni izmed razlogov za obisk.

 

Odkrivajte pestrost zveznih držav Newenglanda: Massachusetts, New Hampshire, Maine, Rhode Island in Vermont bodo del vašega programa. Raznolike gozdnato jezerske pokrajine bodo spremljale vso pot.

Program

 • 1. danLet do Bostona in prevzem avtomobila. Vožnja do hotela. Dve nočitvi.
 • 2. danBoston. Boston je eno izmed mest, ki ga lahko odkrivate peš. Veliko znamenitosti se nahaja ob Freedomtrail-u, ki je označen na številnih sprehajalnih poteh. Predvsem vam priporočamo ogled živahnega Quincy Marketa.
 • 3. danBoston - Portland/ Kennebunkport. Peljali se boste ob obali proti severu do Salema, ki je poznan po tem, da so tam leta 1692 preganjali čarovnice. Preko Kennebunkporta nekdanje ribiške vasice in današnjega počitniškega kraja bogatih, boste prišli do Portlanda. Tukaj vam priporočamo ogled starega pristanišča ter svetilnika na Cape Elisabeth. Ena nočitev. Ca. 160km
 • 4. danPortland/ Kennebunkport & Bar Harbor/Acadia Nationalpark. Uživajte ob vonju morskega zraka na svoji poti na sever. Ob poti ležijo številne lepe vasice, ki vabijo k postanku. Bar Harbor so vrata do Acadia Nationalparka. Dve nočitvi. Ca. 330km
 • 5. danAcadia Nationalpark. Konec 19. stoletja je podarilo tukaj naseljeno plemstvu mestu več kot 13000ha zemlje: - Acadia Nationalpark skozi katerega vodijo tako imenovane Carriage Paths. Poti so čudovite in primerne za pohode. Z malo sreče lahko opazuejete vidre, bobre, tjulne in orle. Doživite sončni vzhod na Cadillac Mountain. Ob oseki lahko opazujete raznoliko življenje v malih zajetjih morske vode. Popeljite se z ladjo in poizkusite sveže ulovljene morske dobrote.
 • 6. danBar Harbor/Acadia Nationalpark - White Mountains. Danes leži pred vami najdaljša dnevna vožnja, zapustili boste obalo in se odpravili čez gozdno in jezersko pokrajino Maina. Pot vas bo vodila do vrha Mount Washington kjer imate ob sončnih dnevih pogled do 100km daleč. Lahko si privoščite sproščujočo vožnjo s Conway Scenic Railroadom. Dve nočitvi. ca. 360km
 • 7. danWhite Mountains. Današnji dan lahko izkoristite po vaši volji. Raziskujte White Mountains in New Hampshire jezersko območje. Nešteta jezera, reke in slapovi, gosti gozdovi in okoli 2000 km pohodnih poti nudijo perfektno območje za številne aktivnosti. Priporočamo: prepad Flume Gorge ali slapove Arethusa.
 • 8. danWhite Mountains & Green Mountains. Mesto Vermont vas pričakuje s svojimi ¨zelenimi bregovi.¨ Quechee Gorge, mali Grand Canyon Vermonta, vam nudi dobro označene pohodniške poti. V majhnih krajih s podeželskim šarmom se je naselilo veliko umetnikov. Veliko unikatnih trgovinic in galerij se ponuja za nakupe. Ena nočitev. ca. 280 km
 • 9. danGreen Mountains & Williamstown. Vredna ogleda je majhna vasica Manchester, ki leži na poti do Berkshire Hillsa. Stockbridge je poznan po svojih kreativnih umetnikih, kot so slikar Norman Rockvel in kipar Daniel Chester French. Ena nočitev. ca. 250 km
 • 10. danWilliemstown & Berkshires. Danes boste odkrivali čudovito pokrajino Berkshire. Å tevilne male naselbine po poti imajo posebne znamenitosti, kot na primer Pittsfeld z muzejem na prostem, znan pod imenom Hancock Shaker Village. Ena nočitev. ca. 185km
 • 11. danBerkshires & Newport. En najlepših muzejev na prostem New Englanda leži v Old Sturbridge Village. Pustite se odpeljati nazaj v 19. stoletje. Na poti do Newporta boste malo zavili v zvezdno državo Connecticut. V Mysticu so v 19. stoletju gradili hitre Klipper ladje, v pristanišču lahko vidite številne relikte iz tega obdobja. Tukaj se nahaja tudi največji ameriški navtični muzej. Nato boste pot nadaljevali v najmanjše mesto ZDA, na Rhode Island. Dve nočitvi. ca. 255km
 • 12. danNewport. Newport je eden izmed najpomembnejših pristanišč za jahte na vzhodni obali. Obiskali boste številne dvorce in vile, ki so nekdanje poletne rezidence bogatih. Iz pohodniške poti ¨Clif Wallk¨ imate čudovit pogled na razkošne rezidence, ki so bile v 19. stoletju grajene po evropskem vzgledu. Med vožnjo po Ocean Drive boste iz avtomobila imeli dober pogled na obalo in morje.
 • 13. danNewport & Cape Cod. Danes nadaljujemo vožno naprej do Cape Coda 104 km dolgega polotoka, ki sega daleč v Atlantik . Ta polotok je svet za sebe s številnimi jezeri, peščenimi sipinami in plažami. Dve nočitvi. ca. 115km
 • 14. danCape Cod. Izkoristite dan za vožnjo do Provincetowna, plovbo do otokov Martha’s Vineyard ali Nantucketa ali enostavno uživajte na plaži.
 • 15. danCape Cod & Boston. Danes se boste poslovili od New Englanda in se odpeljali nazaj v Boston. Po poti se še lahko ustavite v Plimoth Plantation, kjer lahko v pristanišču občudujete Mayflower II. , repliko ladje z katero so leta 1620 pripluli prvi priseljenci iz Evrope. Oddaja avtomobila.