+386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si NEWSLETTER O PODJETJU KORISTNE INFORMACIJE DOMOV
X nazaj

Kostarika

* Glede na razpoložljivost
Za več informacija nas kontaktirajte: +386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si

Highlights

COSTA RICA

Ta vsebinsko bogat izlet z najetim avtomobilom vas bo popeljal do narodnih parkov na karibski obali, preko osrednjega visokogorja vse do pacifiške obale. Zaradi kratkih razdalj imate dovolj časa za raziskovanja po vašem okusu.

Program

 • 1. danSan José: Letalski prevoz do Kostarike in prevzem vnaprej rezerviranega avtomobila na letališču. Vožnja do hotela. Nočitev.
 • 2. danokolica San José: Dan začnite z raziskovanjem okolice mesta. Zapeljite se do aktivnega vulkana Poás, ki je visoko na 2700m nadmorske višine in je dom dveh kraterskih jezer. Bolj znan severni in aktivni krater ima premer več kot 1500 metrov in je globok približno 300 metrov, njegova voda pa je intenzivno turkizno modre barve. Predlagamo obisk slapu La Paz in njegovih čudovitih vrtov. V parku so sprehajalne poti, deževni gozd, ogledate si lahko različne eksotične živali in rastline, observatorij metuljev in še mnogo več. Nočitev.
 • 3. danSan José - Turrialba: Po zajtrku sledi vožnja do prestolnice Cartago s svojo znamenito romarsko cerkvijo. Če iščete vznemirljiv in očarljiv prizor ob obisku Kostarike, je narodni park Irazú kot nalašč za vas. Vulkan se nahaja na 3432m nadmorske višine in je en izmed najbolj poznanih na svetu. Beseda "Irazú" je v izpeljana iz avtohtone besede, ki pomeni "grom in potresna gora" in čeprav je od zadnjega izbruha minilo že kar nekaj let, je vulkan še vedno aktiven. Nato nadaljujte skozi čudovit Orosítal do Santa Cruz de Turrialba. Nočitev.
 • 4. danTirrialba - Cahuita: Čudovita gorska veriga s pogledom na prvotne gozdove vas pelje navzdol do karibskih nižin. Vozite mimo nasadov banan do pristaniškega mesta Limón in naprej do Cahuite na karibski obali. Mogočen narodni park je zagotovo vreden ogleda. Nočitev.
 • 5. danCahuita: Danes se lahko odpravite na izlet po karibski obali, ki vas bo očarala s svojo tropsko vegetacijo, do vasi Puerto Viejo de Talamanca. Tam imate možnost plavanja in snorkljanja. Nočitev.
 • 6. danCahuita - Sarapiquí.Po zajtrku vožnja čez Limón do Sarapiquíja. Območje je znano po nasadih ananasa, narodnih parkih in rezervatih. Zemlja tu je zelo rodovitna, predvsem zato ker teče reka Sarapiqui skozi regijo in namaka območje. Obiščite narodni park Braulio Carillo ali zaščiteno območje La Selva. Nočitev.
 • 7. danSarapiquí - La Fortuna: Dopoldanska priložnost za izlet z ladjico po reki Sarapiquí. Nato vožnja skozi rodoviten sever do mesta La Fortuna. Nočitev.
 • 8. danLa Fortuna/Vulkan Arenal: Majhno mestece La Fortuna ob vznožju vulkana Arenal je idealno izhodišče za številne dejavnosti v regiji. Lahko se odločite za pohod ali pa se zapeljete do impresivnega slapu La Fortuna, obiščete nacionalni park ali se sprostite v termalni kopeli. Prav tako ne zamudite vzporednih mostov Arenal. Pot vas vodi skozi približno 50m visoke vzmetene mostove, ki nudijo čudovit pogled na biološko bogastvo, ki se skriva v gozdu. Z malce sreče boste lahko opazili celo opice in lenivce. Nočitev.
 • 9. danLa Fortuna - Rincón de la Vieja: Vožnja po jezeru Arenal do Cañasa. Priložnost za obisk narodnega parka Palo Verde. Park sestavljajo mokrišča in tropski suhi gozdovi, ki so edinstveni na svetu. Ta dvojna narava je posledica poplavljanja reke Tempisque, ki se nahaja na relativno sušnem podnebnem območju. Sprehodite se še po Liberii z njenimi zgodovinskimi hišami. Nato vožnja do hotela v Rincón de la Vieja. Nočitev.
 • 10. danRincón de la Vieja: Dan je na voljo za odkrivanje narodnega parka. Zaradi svoje lokacije in velikosti ta nacionalni park omogoča, da doživite tako karibsko kot pacifiško stran Cordillera de Guanacaste. Rincón de la Vieja gosti najrazličnejše tropske gozdove, vključno s pritlikavimi oblaki in gorskimi ekosistemi. Tu najdejo zatočišče eksotične, redke rastlinske in živalske vrste, kot so pume, različne opice, lenivci in jaguarji. Ob vznožju aktivnega vulkana se povzpnite do razburkanih blatnih bazenov in žveplenih izvirov. Nočitev.
 • 11. danRincón de la Vieja - Playa Tamarindo: Vožnja nazaj v Liberio in nadaljevanje do turističnega mesta Tamarindo, ki je zelo priljubljeno pri obiskovalcih Kostarike. Naužijte se sonca, plaže in valov. Nočitev.
 • 12. danPlaya Tamarindo - Manuel Antonio: Na vožnji čez polotok Nicoya lahko obiščete zgodovinsko cerkev glavnega mesta ali lončarske delavnice Guaitil. Do celine se boste pripeljali prek Tempiskovega mostu in se zapeljali ob pacifiški obali do Manuela Antonija. Nočitev.
 • 13. danManuel Antonio: V narodnem parku, ki je en izmed najmanjših na Kostariki, boste odkrili prizore iz razglednic. Bele peščene plaže, na eni strani obdane s turkiznim morjem, na drugi strani pa se bohotijo bujni zeleni gozdovi. Park je dom številnih živali in različnih rastlinskih vrst, zato vsekakor priporočamo ogled. Nočitev.
 • 14. danManuel Antonio - San Jóse: Vožnja mimo obalnih mest Jacó in Tárcoles do narodnega parka Carara. To je najbolj severno pacifiški obalni deževni gozd, ki je v Kostariki ostal nedotaknjen. Predvsem zaradi bližine San José-ja je en izmed najbolj priljubljenih parkov na Kostariki. Nato nadaljujte do San Joséja. Nočitev.
 • 15. danSan José: Vračilo najetega avtomobila in letalski prevoz domov. Možnost individualnega podaljšanja potovanja.