+386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si NEWSLETTER O PODJETJU KORISTNE INFORMACIJE DOMOV
X nazaj

Nova Zelandija

* Glede na razpoložljivost
Za več informacija nas kontaktirajte: +386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si

Highlights

Nova Zelandija je znana po raznolikosti pokrajine, pa tudi po majhnih in individualnih nastanitvah. Izlet združuje oboje: doživite najpomembnejše naravne lepote države in ostanite v izbranih nastanitvah, prenočiščih in hotelih.

Program

 • 1. danAuckland: Prihod in prevzem vnaprej rezerviranega avtomobila na letališču.Vožnja do hotela, preostanek dneva pa izkoristite za raziskovanje. Če ste v iskanju najboljšega razglednega mesta, priporočamo obisk najvišje stavbe v Novi Zelandiji - Sky Tower. Od tu boste imeli neverjeten panoramski razgled na mesto in okolico. Lahko raziskujete podvodni svet z obiskom akvarija, se odločite za obisk enega od številnih muzejev, zvečer pa si privoščite še sprehod po Waitemata Harbour. Nočitev.
 • 2. danAuckland - Bay of Islands (ca. 350km): Vozite v gozd Waipoua z velikanskimi drevesi Kauri, starimi do 2000 let. Današnji cilj je znameniti Bay of Islands (Zaliv otokov). Nočitev.
 • 3. danBay of Islands: Bay of Islands (Zaliv otokov) je subtropska mikroregija, znana po svoji lepoti in zgodovini. Skupek 144 otokov je za ljubitelje plaž in vodnih aktivnosti pravi raj. Lahko se odpravite na izlet z ladjico med otoki, si ogledate slapove Rainbow ali Haruru, lahko najamete kolo, si izposodite kajak ali opremo za snorkljanje. Če želite se lahko odpravite tudi na celodnevni izlet na severni del Nove Zelandije do rta Reinga. Možnosti za celodnevne aktivnosti so neskončne. Nočitev.
 • 4. danBay of Islands - Cormonadel (ca. 390km): Danes se peljite do Polotoka Coromandel, ki je znan po svojih nedotaknjenih plažah, meglenih gozdovih in sproščenem vzdušju, Obiščite Hot Water Beach, kjer pri oseki na površje prihaja vroča voda, si v pesku izoblikujte svoj jacuzzi in se sprostite v teh naravnih izvirih. Plaža je ena izmed najbolj znanih na svetu in je zagotovo »kivi izkušnja«, ki je en gre spregledati. Nočitev.
 • 5. danCoromandel - Rotorua (ca. 160km ali 360km): Vozite se naravnost do Rotorue ali se odpravite v Waitomo na obisk lokalne jame Glowworm. Raziskujte jamo z vodenim ogledom, vključno s podzemno vožnjo z ladjico. Nočitev.
 • 6. danRotorua: Danes izkoristite priložnost za raziskovanje Rotorua, pomembnega središča maorske kulture. Mesto se nahaja v edinstvenem termalnem območju z gejzirji, prav tako priporočamo obisk lokalnih tržnic in pokušino različnih etničnih kuhinj. Ne smete zamuditi obiska slavnega termalnega območja Te Puia, tu se se boste lahko pobližje seznanili s fascinantno zgodovino maorov. Obiščite še Rainbow Springs, kjer boste izvedeli vse o zaščiti živali kivi, spoznali domorodne rastline in naravoslovno zgodovino Nove Zelandije. Nočitev.
 • 7. danRotorua - Napier (ca. 240km): Peljite se mimo slapov Huka in nadaljujete proti Taupu, priljubljenemu letovišču na istoimenskem jezeru. Zavijte na eno od najstarejših novozelandskih avtocest do Napierja v zaliv Hawkes, najstarejšo vinorodno regijo v državi. Mesto se imenuje tudi "Art Deco City" zaradi svoje arhitekture. Nočitev.
 • 8. danNapier - Wellington (ca. 320km): Potujte skozi majhna mesta, kot so Dannevirke in Martinborough, ki slovita po svojih vrhunskih vinih in na koncu boste pršli v Wellington, glavno mesto Nove Zelandije. To zanimivo mesto ne obkroža le čudovita narava, ampak ponuja tudi veliko kavarn, barov, galerij in muzejev, kot je na primer narodni muzej "Te Papa". Nočitev.
 • 9. danWellington - Nelson/Motueka (ca. 160km): V pristanišču Wellington pustite svoj najet avto in se s trajektom odpeljete na odprto morje. Preko Cookove ožine boste prispeli v Picton, kjer boste prevzeli nov vnaprej rezerviran avtomobil in se odpeljali do cilja, mesta Nelson. Nočitev.
 • 10. danNelson: Dan namenjen raziskovanju mesta in njegove okolice. Odpravite se na izlet v narodni park Abel Tasman, znan po svojih idiličnih plažah in nedotaknjenem deževnem gozdu & idealna lokacija za sprehode ali kajakaštvo. Alternativno se lahko odločite tudi za obisk Golden Bay-a, kjer se nahajajo največji izviri hladne vode na južni polobli (Te Waikoropupu Springs), Cape Farewell pa vam bo ponudil spektakularne razglede iz svetilnika. Nočitev.
 • 11. danNelson - Punakaiki/Greymouth (ca. 290km): Odpeljite se do narodnega parka Paparoa in obiščite znane "palačinke", apnenčaste pečine zložene kot zložene palačinke in "Blow Holes", odprtine skozi katere prši morska voda. Od tu je le kratka vožnja do vašega cilja Punakaiki ali Greymouth, kjer boste danes prenočili. Nočitev.
 • 12. danPunakaiki/Greymouth - Fox Glacier/Franz Josef (ca. 190km ali 240km): Danes vozite skozi majhno mesto Hokitika do ledenika Franz Josef ali ledenika Fox, v Narodnem parku Westland. Lahko obiščete njuni dolini, imate pa tudi priložnost za pohod na ledenik ali ob lepem vremenu za spektakularni helikopterski let nad osupljivo alpsko in ledeniško pokrajino. Nočitev.
 • 13. danFox Glacier/Franz Josef - Queenstown (ca. 360km): Najprej vozite skozi zimzelene deževne gozdove na zahodni obali. Po prečkanju pasu Haast boste prišli do tretjega največjega narodnega parka v Novi Zelandiji, Mount Aspiring, ki je služil tudi kot lokacija za franšizo filmov Gospodar prstanov. Skozi relativno suho območje Otago in vzdolž jezera Wanaka nadaljujte pot do cilja - Queenstown. Nočitev.
 • 14. danQueenstown: Avanturistična prestolnica Nove Zelandije vas vabi na raziskovanje. Če si želite nepozabne izkušnje se podajte na vožnjo z jetboati, za malo manj adrenalinske pa priporočamo vožnjo z žičnico do Bobovega vrha. Za tiste, ki bi se radi sprostili v miru in tišini pa svetujemo izlet s parno ladjico "Earnslaw" po jezeru Wakatipu. Nočitev.
 • 15. danQueenstown - Te Anau (ca. 410km): Danes se odpeljite v Milford Sound ali tišji Doubtful Sound. Tukaj imate priložnost, da na izletu z ladjico odkrivate osupljivo fjordsko pokrajino tega območja bogatega s številnimi slapovi, strmimi gorskimi pobočji in zelenimi zalivi. Sledi vožnja v Te Anau. Nočitev.
 • 16. danTe Anau - Twizel (ca. 360km): Vozite skozi območje Otago v Twizel, na obrobju narodnega parka Mount Cook. Narodni park Mount Cook je skupek ledeniške pokrajine in skalovja. Sestavlja ga kar 140 gora, kar nekaj izmed njih jih seže preko 3000m. Tu se nahaja tudi tudi najvišji vrh Nove Zelandije, gora Cook oz. Aoraki, v parku pa je tudi pet ledenikov. Nočitev.
 • 17. danTwizel - Christchurch (ca. 280km): Mimo jezera Tekapo se peljite do Christchurcha, največjega mesta na južnem otoku. Sprehodite se skozi botanični vrt ali Hagley Park, lahko pa si privoščite zimsko avanturo v njihovem Antarktičnem centru, kjer lahko doživite pravo antarktično nevihto, se spoprijateljite s pingvini in huskiji, poleg tega pa spoznate tudi zgodovino odprav in življenja tega ledenega dela sveta. Nočitev.
 • 18. danVaša novozelandska avantura se konča danes z vračilom izposojenega avtomobila. Odhod domov z letalskim prevozom ali individualno podaljšanje potovanja.