+386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si NEWSLETTER O PODJETJU KORISTNE INFORMACIJE DOMOV
X nazaj

Od Denverja do San Francisca

* Glede na razpoložljivost
Za več informacija nas kontaktirajte: +386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si

Highlights

CALIFORNIA

“The golden state” vas pričakuje. Blaga klima, čudovite obale, živahne metropole, številni nacionalni parki in preprosta prijaznost domačinov, vas bosta pričarala nepozaben obisk.

ARIZONA

S svojimi 325 sončnimi dnevi letno, je vedno vredna obiska. Čudovita pokrajine, avtentična lokalna kulinarika, lepote Grand Canyona in puščave Sonoran. Pristna, robata, pustolovska:to je Arizona.

NEVADA

Visoka gorovja in razsežne doline. Želite prebedeti noč in opazovati prostrano zvezdnato nebo ali poskusiti svojo srečo, pri igranju kart? Potem ste na pravem mestu. Nevada je država za tiste, ki živijo življenje s polno paro.

COLORADO

Od prostranih prerij, mogočnih gorovij, divjih rek do puščave, raznolikost Koloradske pokrajine je edinstvena.

 

To potovanje združuje privlačno mešanico tradicije in sodobnosti z edinstvenimi pokrajinami. Izkusili boste raznolikosti velikih mest kot sta Las Vegas ali San Francisco, občudovali igro narave v Rocky Mountain in Yellowstone, čar tega popotovanja pa so zagotovo obiski še preostalih znanih sotesk (Grand Canyon, Bryce Canyon) in parkov (Death Valley, Yosemite).

Program

 • 1. danDenver: Ob prihodu v Denver prevzamete vnaprej rezervirano vozilo in se peljite do hotela. Izkoristite večer, da dobite nekaj prvih vtisov o prestolnici ameriške države Colorado, ki je bila nekdaj metropola čistega zlata. Nočitev.
 • 2. danDenver: Denver leži na 1.609 m nadmorske višine in se zato imenuje "Mile High City" (1,6 km = 1 milja). Obiščite enega od številnih muzejev, glavnega mesta države Colorado, priporočamo botanični vrt ali muzej umetnosti, lahko pa se odpravite na izlet v Red Rocks amfiteater. Nočitev.
 • 3. danDenver - Casper (ca. 630km): Danes odidete v Casper. Vzemite si dovolj časa za obisk narodnega parka Rocky Mountain. Uživajte v čudovitem razgledu, imejte piknik in si privoščite kratek sprehod. Nadaljujte pot skozi Cheyenne v Casper. Nočitev.
 • 4. danCasper - Cody (ca. 345km): Skozi gorovje Bighorne se peljemo do Codyja, katerega najbolj znan prebivalec je bil Buffalo Bill Cody. Bil je lovec bivolov in Pony Express jahač pred turnejo z njegovim Wild West Showom. Vzdevek je dobil, zaradi izjemno visokega števila ubitih bivolov, ko je podpisal pogodbo za dostavo bivoljega mesa železničarskim delavcem (omenja se število blizu 4300). Nočitev.
 • 5. danCody - Yellowstone (ca. 140km): Danes potujete po Buffalo Bill Cody Scenic Byway do enega od vrhuncev izleta: veličastni narodni park Yellowstone! Nočitev.
 • 6. danYellowstone: Narodni park Yellowstone se nahaja v velikem obsegu v približno 640.000 letni kalderi vulkana Yellowstone, nad komoro magme, ki leži na globini več kot 8 km. To je prvi narodni park v državi in ima več kot 300 gejzirjev in približno 10.000 termalnih vrelcev v čudoviti gorski panorami. Å e posebej priljubljen je gejzir Old Faithful, ki v rednih presledkih pljuva vodo. Nočitev.
 • 7. danYellowstone - Grand Teton - Jackson (ca. 170km): Skozi gorovje narodnega parka Grand Teton, ki se strmo vzpenja ob bujnih zelenih travnikov in njihovih zasneženih vrhov, ki jih vidimo od daleč, dosežemo mesto divjega zahoda Jackson. Nočitev.
 • 8. danJackson - Salt Lake City (ca. 450km): Idilična pokrajina se spremeni v puščavo, dokler ne pridete do Mormonskega mesta Salt Lake City v veliki solni puščavi. Salt Lake City je glavno mesto države Utah, prav tako najbolj poseljeno mesto te države. Očaralo vas bo s svetovno znanim mormonskim zborom Tabernackle, katerega pesmi se slišijo iz znamenitega tabernaklja v Salt Lakeu. Obiščite Tample Square, se sprehodite skozi Liberty Park, lahko pa obiščete tudi planetarij Clark. Nočitev.
 • 9. danSalt Lake City - Bryce Canyon (ca. 445km): Vožnja vas bo popeljala iz puščave med rdeče skale in nazadnje v narodni park Bryce Canyon. Sprehodite se po vrtni poti Queensa med stebrički peščenjaka in občudujte spektakel narave. Nočitev.
 • 10. danBryce Canyon - Grand Canyon (ca. 470km): Danes nadaljujete proti Grand Canyonu. V tisočletjih je reka Kolorado zdrobila ogromen kanjon oziroma sotesko. Ob robu kanjona lahko uživate v spektakularnem razgledu na strme stene in planote. Nočitev.
 • 11. danGrand Canyon Nationalpark - Las Vegas (ca. 460km): Pot nadaljujete po odseku znamenite Route 66 do igralnega mesta Las Vegas, ki vas bo navdušil s številnimi bleščečimi neonskimi napisi, famoznimi kazinoji in predstavami svetovnih glasbenih zvezd. Nočitev.
 • 12. danLas Vegas: Celotni dan je namenjen raziskovanju tega bleščečega mesta. Hotelski kompleksi en za drugim ponujajo fascinantne atrakcije - obiščite Pariz, Luksor, New York ali Benetke - vse v enem dnevu. Ali pa poskusite svojo srečo na enem izmed številnih igralnic, po katerih je Las Vegas tako znan. Druga možnost je, da se odpravite do impozantnega jezera Hoover ali impresivne Valley of Fire (Dolina ognja). V večernih urah priporočamo obisk ene od legendarnih predstav Las Vegas. Nočitev.
 • 13. danLas Vegas - Ridgecrest/Death Valley (ca. 425 km): Puščava je živa! To boste najpozneje izkusili ob vožnji skozi Dolino smrti. V koritu "Badwater" je s 85,5 metrov pod morsko gladino najgloblja točka Severne Amerike. Nočitev.
 • 14. danRidgecrest/Death Valley - Mammoth Lakes (ca. 290km): Mammoth Lakes je še posebej atraktiven postanek za vse ljubitelje narave. Na tem območju je več kot 100 velikih in majhnih, kristalno čistih jezer. Obisk je mogoč skozi vse leto, pozimi lahko smučate, poleti, ko se sneg stopi, se odpre pot do spomenika Davis Postpile in do slapov (npr. Rainbow Falls). Nočitev.
 • 15. danMammoth Lakes & Yosemite (ca. 250km ali 190km): Preko prelaza Tioga (če to dopušča vreme) se peljete v lep nacionalni park Yosemite. Visoki slapovi, debele sekvoje in visoke alpske pokrajine s kristalno modrimi gorskimi jezeri so značilnosti tega narodnega parka. Nočitev.
 • 16. danYosemite: Celodnevni ogled lepot narodnega parka Yosemite. Odkrijte ogromne skalne monolite El Capitan in Half Dome, številne slapove in ogromna drevesa Mariposa Grove, po katerih je park tako dobro znan. Nočitev.
 • 17. danYosemite/El Portal - San Francisco (ca. 315km): Na poti v San Francisco se lahko ustavite v mestu Sacramento, kjer si lahko ogledate star železničarski muzej ali California State Capital Museum in se spoznate z zgodovino te države. V San Franciscu vas pričkajo znamenitosti, kot so most Golden Gate ali Fisherman's Wharf. Nočitev.
 • 18. danSan Francisco. San Francisco lahko raziskujete peš. Začnite dan s sprehodom po živahnem trgu Union Square. Priporočamo vožnjo z znamenitim tramvajem ali pa se odpravite na izlet do nekdanjega zapora na otoku Alcatraz in spoznajte zanimive zgodbe o zaporniškem življenju in bivših zapornikih (neobvezno). Nočitev.
 • 19. danSan Francisco: Potovanje se zaključi z vračilom rezerviranega avtomobila in letalskim prevozom domov. Možno je individualno nadaljevanje potovanja.