+386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si NEWSLETTER O PODJETJU KORISTNE INFORMACIJE DOMOV
X nazaj

Oman

* Glede na razpoložljivost
Za več informacija nas kontaktirajte: +386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si

Highlights

OMAN

Spoznajte eno izmed najpristnejših držav bližnjega vzhoda. Sultanat, vas bo prepričal s svojo tradicijo, neomejenim gostoljubjem in raznolikimi pokrajinami. Sprehodite se po eni izmed številnih tržnic, oglejte si idilične vasice, uživajte na eni izmed plaž. Potovanje po Omanu bo zagotovo nepozabno.

Program

  • 1. danMuscat: Let v Muscat. Prevzem najetega avtomobila in namestitev v hotelu. Nočitev.
  • 2. danMuscat: Oglejte si Muscat, obiščite številne mošeje (med tednom, v petek zaprto), kakor tudi muzej Al Zubair (v petek zaprto). Odpravite se vzdolž obalnih ulic na ribjo tržnico ali tržnico Muttrach. Postanite ob palači Al Alam iz 16. stoletja, ki jo obdajata obzidja Forts Mirani in Jalali. Tukaj planirajte postanek za fotografiranje. Nočitev.
  • 3. danMuscat - Mussanah (ca. 400km): Peljite se vzdolž obale »Batinah« na ribjo tržnico v Seeb-u. Oglejte si oazo Nakhl, ki je znana po vročih izvirih in tamkajšnji utrdbi. Obiščite tudi Wakan Village, ki je med drugim znan po terasastem kmetovanju. Postanete lahko tudi v Wadi Abhayad za katerega so značilni številni majhni bazeni, imenujejo ga tudi »bela struga«. Nočitev.
  • 4. danMussanah& Al Hamra & Hail Al Shas (ca. 280km): Danes se popeljite proti Al Awabi in od tukaj po razvejani poti mimo impresivnega Wadi Bani. Ta pustolovska in strma pot, z grbinastimi ulicami, je težje prevozna vendar vredna vožnje zaradi prečudovitega razgleda nad pokrajino. Pojdite na sprehod skozi vasico Bilad Sayt. Če želite se lahko odpravite tudi na izlet v Al Hamro ali vasico Misfah s številnimi kamnitimi hiškami. Nočitev.
  • 5. danHail Al Shas - Nizwa (ca. 330km): Danes se peljite skozi kanjona Wadi Ghul in Wadi Nakher na vrh gore Jebel Shams. Uživajte v pogledu na Omanski »Grand Canyon«. Po poti lahko obiščete kraje Jabrin, Bahla in Tanuf. Peljite se naprej v Nizwo, čudovito mesto, v osrčju države, s številnimi znamenitostmi. Zvečer se sprehodite skozi ulice mesta ali po tržnici, kjer lahko poleg drugih izdelkov in pridelkov kupite tudi srebro. Nočitev.
  • 6. danNizwa - Jebel Akhdar (ca. 250km): Če ste na petkovo jutro v Nizwi, si morate ogledati tržnico. Videli boste lahko številne lokalne in tuje izdelke, od kozjega sira do kravjega mesa, vse je na voljo. Zelo lep je tudi znan Round Tower Fort iz 17. stoletja. Naprej se peljite v Birka Al Mauz. Pojdite na sprehod čez čudovite vrtove in si oglejte namakalni sistem »Falaj«. Skozi Wadi Al Madeen, se popeljite na najvišjo goro Omana, Jebel Akhdar. Nočitev.
  • 7. danNizwa - Wahiba Sands (ca. 420km): Danes obiščite tržnico Sinaw, ter se čez Mudhaybi odpeljite v puščavo Wahiba Sands. Å e posebej zanimivo je večerno zvezdnato nebo, ki se razprostira nad puščavo. Poleg puščave je vredno obiskati tudi Wadi Bani Khalid, čarobno sotesko v puščavi z naravnimi bazeni in skalnatimi tvorbami. Nočitev.
  • 8. danWahiba Sands - Ras Al Jinz (ca. 250km): Čez sipine, se odpeljite naravnost v Mintirib in čez obalno pot Bilad Bani Bu Ali v Ras Al Jinz. Imate možnost za posebno puščavsko pustolovščino. Odpravite se vzdolž obale v hotel, peljali se boste mimo območja želv velikank. Zvečer se lahko odpravite na izlet in si jih ogledate v naravnem okolju. Nočitev.
  • 9. danRas Al Jinz - Muscat (ca. 355km): Peljite se v Sur in obiščite ladjedelnico. Na poti v Muscat priporočamo postanek v Bibi Miriams Grab, na plaži Fins in na Bimach Sinkole. Za konec greste skozi Wadi Arbayeen in čez Mazaro v Muscat. Na letališču vračilo najetega avtomobila in odhod domov z letalskim prevozom.