+386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si NEWSLETTER O PODJETJU KORISTNE INFORMACIJE DOMOV
X nazaj

Portugalska

BUDGET paket od 790 € na osebo
* Glede na razpoložljivost
Za več informacija nas kontaktirajte: +386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si

V ceno paketa je vključeno:

Letalski prevoz iz bližnjega letališča, letališke in varnostne pristojbine, najem avtomobila kategorije Economy z vključenimi zavarovanji, namestitve po programu v dvoposteljnih sobah z zajtrkom v hotelih kategorije *** ali ****, organizacija potovanja.

Priporočamo, da ob rezervaciji sklenete zavarovanje v primeru odpovedi ter zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini.
Odhodi so možni vsak dan glede na razpoložljivost prostih mest. Priporoča se rezervacija vsaj 45 dni pred odhodom.

Highlights

Lizbona – Lagos – Evora – Coimbra – Porto – Braga – Obidos – Sintra

Program

 • 1. danPrihod v Lizbono z letalskim prevozom in prevzem vnaprej rezerviranega avtomobila na letališču. Vožnja do hotela. Nočitev.
 • 2. danLizbona: Odkrijte kulturno raznolikost ene najlepših evropskih prestolnic na en mah. Več kot 2000 let zgodovine je pustilo sledi na desnem nabrežju reke Tejo, zato vas mesto obdano z griči, staro tradicionalno portugalsko četrtjo Alfama, modernimi avenijami in spektakularnimi sončnimi zahodi zagotovo ne bo pustilo na cedilu. Že pesnik Antonio Nobre je dejal: "Kdor ni videl Lizbone, ni videl nič lepega."
 • 3. danLizbona - Lagos (ca. 300 km): V Lizboni prevzem avtomobila in vožnja do mesta Lagos. Mesto z razgibano zgodovino o kateri ne nazadnje priča impozantna trdnjava. Centralni del mesta vam nudi lepo okolico za odkrivanje, prav tako marina. Številne plaže v okolici dobro dopolnjujejo mestni utrip Lagosa.
 • 4. danLagos - Evora (ca. 235km): Obdan s historičnim obzidjem iz 14. stoletja, ki je bilo od UNESCA razglašeno za svetovno kulturno dediščino, le ta deluje kot muzej na prostem. Čudovito ohranjeni samostani, cerkve, prepletene ulice, trgi in oboki pustijo preteklosti postati sedanjost, ter vas vabijo h kulturnim ogledom in spoznavanju mesta.
 • 5. danEvora- Coimbra (ca. 260km): Slikovito zgodovinsko, univerzitetno in nekdanje glavno mesto Portugalske leži ob reki Rio Mondego. Njen videz zaznamujeta univerza in katedrala ''se Velha''.
 • 6. danCoimbra – Porto (ca. 116km): Na poti v Porto se ustavite v obalnem mestecu Aveiro, ki ga zaradi lagune in mreže vodnih kanalov primerjajo z Benetkami. Hiše z barvnimi črtastimi fasadami in okrašeni čolni kar kličejo po ustvarjanju fotografskih umetnin.
 • 7. danPorto: Porto je nekdanja kulturna prestolnica Evrope in center trgovine s portskim vinom. Navdušuje s posebej lepo mestno podobo in z od Unesca za kulturno dediščino razglašenim starim mestnim jedrom.
 • 8. danPorto - Braga (ca. 40 km): Braga je tretje največje mesto Portugalske in je od 12. stoletja škofovska prestolnica, ter prestolnica portugalske katoliške vere. Zaradi svojih številnih cerkva jo imenujejo tudi ''portugalski Rim''.
 • 9. danBraga – Obidos (ca. 335 km): Zgodovinsko obzidje obdaja ''castelo'' mesteca in omogoča prehod okoli celotnega mesta, s čudovitim pogledom na okoliške vinograde in mline na veter. Bleščeče bele hiše z rumenimi in modrimi obrobami, prepletene ulice in oboki, dajejo Obidosu enkratno romantično-historično atmosfero. Zgodovinsko obzidje obdaja ''castelo'' mesteca in omogoča prehod okoli celotnega mesta, s čudovitim pogledom na okoliške vinograde in mline na veter. Bleščeče bele hiše z rumenimi in modrimi obrobami, prepletene ulice in oboki, dajejo Obidosu enkratno romantično-historično atmosfero.
 • 10. danObidos– Sintra (ca. 75km): Mesto je bilo nekoč poletno letovišče portugalske kraljeve družine in je šarm ohranilo vse do danes. Nadvse barvita kraljeva palača ''Palacio de la Pena'' s parkom, poletna rezidenca ''paco Real'' in maverska trdnjava "Dos Mouros'' pričajo o razgibani zgodovini Sintre. Malce bolj avanturistični lahko obiščete tudi labirint tunelov in skrivnih prehodov v palači Quinta de Regaleira, ki vas zagotovo ne bodo pustili ravnodušnih.
 • 11. danSintra - Lizbona (ca. 25km): Na letališču v Lizboni vračilo avtomobila in odhod domov z letalskim prevozom.