+386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si NEWSLETTER O PODJETJU KORISTNE INFORMACIJE DOMOV
X nazaj

Rajastan in Gujarat

* Glede na razpoložljivost
Za več informacija nas kontaktirajte: +386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si

Highlights

Avantura, kjer se vam Indija pokaže v vsej svoji lepoti. Podrobno boste spoznali indijsko kulturo, navade, obiskali mesta, kjer bodo prebujena vsa vaša čutila, občudovali boste lahko veličastno arhitekturo, templje in bujno vegetacijo. Zagotovo se boste še želeli vrniti.

Program

 • 1. danOdhod proti Indiji iz enega od bližnjih letališč.
 • 2. danDelhi: Po pristanku na mednarodno letališče v Delhiju vas bo sprejel vaš voznik in odpeljal do hotela. Prijava in nočitev.
 • 3. danDelhi: Po zajtrku se začne voden ogled Delhija. Čez dan obiščite nekatere pomembne znamenitosti mesta, vključno z obiski grobnice Humayun (zelo priporočljivo), Jama Masjid (največja mošeja v Indiji), Qutub Minar (najvišji kamniti minaret v Indiji), lotusov tempelj in Raj Ghat. Vožnja z rikšo po natrpanih bazarjih v Chandni Chowk in ogled tržnice začimb Khari Baoli. Zvečer vas bo voznik odpeljal na dobro mesto, da si ogledate dusshera praznovanje. Nočitev.
 • 4. danDelhi - Agra (ca. 210km): Zjutraj sledi vožnja do mesta Agra. Čez dan se boste peljali na voden obisk Fort Agra, ob sončnem zahodu pa se boste odpravili na ogled najlepšega spomenika ljubezni - Taj Mahal, saj ta veličastna zgradba postane izjemno fotogenična s spreminjajočimi se koti in intenzivnostjo sončnih žarkov. Nočitev..
 • 5. danAgra - Jaipur (ca. 250 km): Vožnja do Jaipurja, vmesni postanki na poti za ogled Fatehpur Sikri in Abhaneri. Prijava v hotel. Večer je prost za raziskovanje mesta. Nočitev.
 • 6. danJaipur: Uživajte v vodenem ogledu Amber Fort. Amber je postavljena na slikovit kraj, a očarljiv je spoj hindujske in muslimanske arhitekture. Kompleks palač, ki ga je v 16. stoletju zgradil Raja Man Singh iz rdečega peščenjaka in belega marmorja ima nekaj zelo zanimivih stanovanj. Jai Mandir, Sheesh Mahal, Sukh Niwas, Ganesh Pol in tempelj Kali so nekatera izmed pomembnih zanimivih področij. S slonom se boste vzpeli po trdnjavi, da obiščete kompleks. Uživajte v ogledu mesta Jaipur, ki ga je zgradil Maharaja Jai Singh, znameniti astronom pred 260 leti. Obiščite Maharadžino mestno palačo (poleg katere je dom prejšnje kraljeve družine), observatorij, vrtove Ram Niwas, Hawa Mahal ali Palačo vetrov, ki jo je leta 1799 zgradil Maharaja Sawai Pratap Singh, in se peljite mimo starega dela mesta. Nočitev.
 • 7. danJaipur - Bikaner (ca. 350km): Po zajtrku vožnja do Bikanerja. Bikaner je ustanovil Rao Bika leta 1486 in je znan je po utrdbi Junagadh. Ob prihodu se prijavite v svoj hotel. Kasneje obiščite utrdbo Junagadh in palačo Laxmi Niwas. Nočitev.
 • 8. danBikaner - Jaisalmer (ca. 350km): Zjutraj si privoščite zajtrk v hotelu, nato sledi vožnja do Jaisalmerja. Tam se najprej prijavite v hotel potem pa boste Imeli priložnost sprehoditi se po zanimivi okolici. Nočitev.
 • 9. danJaisalmer: Danes sledi ogled znamenitosti v Jaisalmerju. Obiščite nadvse zanimivo trdnjavo Jaisalmer, Nathmal Ji Ki Haveli in jezero Gadisar. Nočitev.
 • 10. danJaisalmer - Jodhpur: (ca. 300km): Zajtrk in vožnja do sončnega mesta - Jodhpur. Prijava v hotel, zvečer pa svetujemo sprehod po tradicionalnih bazarjih, ki obkrožajo zvonik. Nočitev.
 • 11. danJodhpur - Udaipur (ca. 300km): Uživajte v poldnevnem obisku Mehrangarh Fort, Jaswant Thada in palače Umaid Bhawan. Vožnja do Udaipurja. Prijava v hotel. Kasneje zvečer uživajte v vožnji z ladjico na jezeru Pichola. Nočitev.
 • 12. danUdaipur: Zajtrk, nato pa uživajte v vodenem ogledu Udaipurja. Udaipur je bil prej znan kot kraljestvo Mewar, ki ga je ustanovila Maharaja Udai Singh leta 1553. Znano je po jezerih in kraljevskih zgradbah. Obiščite kompleks mestne palače, ki se nahaja na bregu jezera Pichola. Gradnjo je začel leta 1553 Maharaja Udai Singh in je fuzija v arhitekturnem slogu Rajasthani in Moghal. Kasneje obiščite še Saheliyon Ki Bari, tempelj Jagdish, Eklingji in Nagda. Zvečer obiščite lokalno tržnico ali jezero Fateh Sagar. Nočitev.
 • 13. danUdaipur - Mount Abu (ca. 180km): Po zajtrku vožnja do gorske postaje Rajasthan - Mount Abu. Jezero Nakki je priljubljeno turistično mesto tukaj. Po prijavi v hotelu obiščite jezero Nakki, uživajte v pogledu na sončni zahod na Sunset Point. Nočitev.
 • 14. danMount Abu - Dasada (ca. 250km): Danes nadaljujete do Dasade, kjer se na poti lahko ustavite pri "Little Rann Of Kutch", ki je solno barje in je dom azijske živalske vrste khur. Popoldne obiščite svetišče in se na kratko odpravite v lokalno vas, da si ogledate lokalna plemena . Nočitev.
 • 15. danDasada - Bhuj (ca. 280km): Po zajtrku vožnja do Bhuja. Za obisk Banny Village-a morajo vsi tujci pridobiti dovoljenje. Zvečer obisk mesta Bhuj in tržnice. Nočitev.
 • 16. danBhuj: Zajtrk in celodnevni ogled vasi Banny, da si ogledate različne značilne vasi, tradicionalno umetnost in kulturo Gujrata. Zvečer vrnitev v Bhuj. Nočitev.
 • 17. danBhuj - Rajkot (ca. 280km): Dopoldne vožnja do mesta Rajkot, ki je 7. najčistejše mesto v Indiji. Po prijavi v hotel obiščite Kaba Gandhi No Delo (Gandhijev dom iz otroštva), Shri Ram Krishan Ashram in muzej Watson. Nočitev.
 • 18. danRajkot - Dwarka (ca. 250km): Danes sledi vožnja do Decbhoomi Dwarka. Nahaja se na bregu reke Gomti. Po prijavi v hotel obiščite tempelj Dawarkadhisa (imenovan tudi Jagat Mandir), Bet Dwarka, otok v arabskem morju ob obali Dwarka, ki je bil prvotna rezidenca Krišne. Nočitev.
 • 19. danDwarka - Diu (ca. 320km): Nadaljujte do Diuja. Po prihodu prijava v hotel. Zvečer uživajte na obali. Nočitev.
 • 20. danDiu: Dan za sproščanje na plaži in ogledu utrdbe, jame Naida in muzeja Diu. Nočitev.
 • 21. danDiu - Ahmedabad (ca. 350 km): Po zajtrku vožnja v Ahmedabad. Je največje mesto Gujrata. Po prihodu prijava v hotel. Zvečer lahko obiščete lokalno tržnico. Nočitev.
 • 22. danAhmedabad: Danes je na vrsti raziskovanje mesta. Obiščite Sabarmati Ashram, rezidenco Mahatme Gandhija, ki se nahaja na bregu reke Sabarmati. Kasneje obiščite še tempelj Akshardham, Sidhi Sayad Masjid, Adalaj Stepwell. Nočitev.
 • 23. danAhmedabad - Saputara (ca. 400km): Zajtrk in vožnja do gorske postaje Gujrat - Saputara. Po prihodu prijava v hotel in obisk narodnega parka Vansda. Zvečer si privoščite vožnjo z ladjico ob jezeru Saputara. Nočitev.
 • 24. danSaputara - Mumbai (ca. 250km): Po zajtrku obisk zavetišča divjih živali Purna, ki se nahaja približno 60 km od Saputare. Sledi vožnja do Mumbaja. Nočitev.
 • 25. danMumbai: Danes raziskujete največje mesto v Indiji. Obiščite indijanski prehod, Haji Ali Dargah, tempelj Siddhivinayak, urni stolp Rajabai, Gairgum Chowpati, jame Elephanta, ki so posvečene hindujskemu božanstvu Shivi in so del dediščine UNESCA. Vseh krajev v Mumbaju si ni mogoče ogledati v enem dnevu, če vam čas dopušča, preživite v tem mestu dva dni. Nočitev.
 • 26. danMumbai: Po zajtrku odjava iz hotela. Letalski prevoz nazaj domov ali individualno podaljšanje potovanja.