+386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si NEWSLETTER O PODJETJU KORISTNE INFORMACIJE DOMOV
X nazaj

Rajastan

* Glede na razpoložljivost
Za več informacija nas kontaktirajte: +386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si

Highlights

Številni templji, arhitektura, ki vam bo vzela sapo, trgovska mesta in nasmejani ljudje. Le kaj več bi si lahko še želeli? To popotovanje vam ponuja ogled najlepših mest države Rajastan, prav tako pa si ogledate tudi Delhi in Agro s svojimi znamenitostmi.

Program

 • 1. danOdhod proti Indiji iz enega od bližnjih letališč.
 • 2. danDelhi: Dobrodošli v Indiji! Ob prihodu na mednarodno letališče v Delhiju vas bo pričakal vaš voznik in vas odpeljal do hotela. Prijava v hotel in ogled mesta Delhi. Obiščite grobnico Humayon, predsedniško hišo Jama Masjid, Chandni Chowk, Qutub Minar. Uživate lahko tudi v vožnji z rikšo v Chandni Chowk. Nočitev.
 • 3. danDelhi - Mandawa (ca. 270km): Po zajtrku vožnja do Mandawe. Če želite obiskati tudi Nawalgarh, je ta kraj od Mandawe oddaljen le 30 km in vas vaš voznik lahko odpelje do tja. Drugo ime te regije je Shekhawati, znano po čudovitih freskah in dvorcih/mestnih hišah imenovanih haveli. Le obiščite kakšno od teh in uživajte v tradicionalnem življenju in kulturi. Nočitev.
 • 4. danMandawa - Bikaner (ca. 200km): Zajtrk in vožnja do Bikanerja. Po prijavi v hotel in času za osvežitev sledi vožnja do obiska Deshnoka (ime templja je Karni Mata), ki je znan tudi kot podganji tempelj zaradi stotin podgan. Kasneje obiščite edino kmetijo za vzrejo kamel v Aziji. Nato se odpeljete nazaj do starega mesta in si ga ogledate peš ali s tuk-tukom (zaradi gneče je z avtom nemogoče priti v center). Nočitev.
 • 5. danBikaner - Jaisalmer (ca. 340km): Danes je vaš cilj mesto Jaisalmer. Na poti do tja boste obiskali vas Khichan, ki je znana po velikem številu žerjavov demoiselle, ki jo obiščejo vsako zimo. Leta 1970 naj bi bilo približno 200 ptic te vrste, sedaj pa naj bi jih bilo vsako leto od avgusta do marca okoli 20000. Nato boste nadaljevali proti vašem cilju, sledi prijava v hotel. Če boste imeli še dovolj energije in bo čas dopuščal, svetujemo obisk Bada Bagh v času sončnega zahoda. To je kraj z veliko grobnicami kraljeve družine Jaisalmerja in odlična priložnost za nepozabne fotografske spomine. Nočitev.
 • 6. danJaisalmer in ogled vasi Khuri v puščavi: Najprej zajtrk in nato ogled mesta Jaisalmer. Priporočamo ogled trdnjave (edina utrdba v Rajasthanu, kjer ljudje še vedno živijo znotraj objekta) in nekaj peščenih iz kamna izklesanih havel, kot sta Patwa Haveli in Slim Singh Ki Haveli. Kasneje obiščite še nekaj krajev polnih ruševin, kot so Kuldhara, Ludarwa in Amar Sagar. Vas Khuri lahko obiščete, da si ogledate peščeno sipino, si privoščite večerjo, kjer vam bodo postregli lokalno hrano, za zabavo pa bodo poskrbeli plesalci z ljudsko glasbo. Če želite lahko prenočite v puščavi, na voljo so vam šotori in koče, prav tako pa lahko prespite v namestitvah narejenih iz strnjene zemlje in blata. Nočitev.
 • 7. danvas Khuri & Jodhpur (ca. 280km): Po zajtrku zjutraj odhod v Jodhpur, ki mu pravijo tudi »Sončno mesto«. Ob prihodu prijava v hotel in obisk veličastne trdnjave Mehrangarh (ena največjih v Indiji), Jaswant Thada (kraljeva grobnica) in Umaid Bhawan. Zvečer uživajte v raziskovanju tržnic. Nočitev.
 • 8. danJodhpur - Udaipurja (ca. 250km): Dopoldne se odpravite do mesta Udaipur, znanega tudi kot »Mesto jezer«. Na poti se ustavite v Ranakpurju in obiščite tempelj Chaturmukha Dharana Vihara, ki je posvečen starodavni indijski religiji in je en izmed najpomembnejših in največjih te kulture. Obstaja 1444 marmornih stebrov, izrezljanih v izredno podrobnih detajlih, ki podpirajo tempelj. Ko prispete do Udaipurja sledi prijava v hotelu in sprostitev. Nočitev.
 • 9. danUdaipur: Dan namenjen vodenemu raziskovanju mesta. Udaipur je bil prej znan kot kraljestvo Mewar. Znano je po jezerih in kraljevskih zgradbah. Obiščite kompleks mestne palače, ki se nahaja na bregu jezera Pichola, ki je fuzija različnih arhitekturnih slogov. Kasneje obiščite še tempelj Saheliyon ki Bari. Ob sončnem času uživajte v vožnji z ladjico na jezeru Pichola in uživajte v čudovitem pogledu na Staro mesto. Nočitev.
 • 10. danUdaipur - Pushkar (ca. 280km): Po zajtrku odhod v Pushkar. Ob prihodu prijava in sprostitev. Kasneje obiščite tempelj Brahma (hindujski tempelj, posvečen bogu Brahmi, s pisanimi svetišči in pogledi na jezero. To je edini Brahmov tempelj kjerkoli na svetu in je sveto mesto za hinduiste. Zvečer preživite čas ob jezeru in na trgu. Nočitev.
 • 11. danPushkar - Jaipur (ca. 160km): Dopoldne odhod proti Jaipurju. Sledi prijava v hotel in prosti čas. Zvečer obiščite tempelj Hanuman, poznan tudi kot tempelj opic. Nočitev.
 • 12. danJaipur: Zajtrk in ogled utrdbe Amber. Amber je postavljena na slikovit kraj, a očarljiv je spoj hindujske in muslimanske arhitekture. Kompleks palač, ki ga je v 16. stoletju zgradil Raja Man Singh iz rdečega peščenjaka in belega marmorja ima nekaj zelo zanimivih stanovanj. Jai Mandir, Sheesh Mahal, Sukh Niwas, Ganesh Pol in tempelj Kali so nekatera izmed pomembnih zanimivih področij. Uživajte v ogledu mesta Jaipur, ki ga je zgradil Maharaja Jai Singh, znameniti astronom pred 260 leti. Obiščite Maharadžino mestno palačo (poleg katere je dom prejšnje kraljeve družine), observatorij, vrtove Ram Niwas, Hawa Mahal ali Palačo vetrov, ki jo je leta 1799 zgradil Maharaja Sawai Pratap Singh. Zvečer obiščite enega najbolj občudovanih trgov na svetu Johari bazar, Choti chopper (znan po rokodelskih izdelkih, nakitu, kamnih itd.). Nočitev.
 • 13. danJaipur - Agra (ca. 240km): Danes je vaš cilj mesto Agra. Na poti se ustavite v vasi Abhaneri in si oglejte Chand Baori, kompleks stopnic, katere boste zagotovo želeli fotografirati. Postanek tudi v mestecu Fatehpur Sikri, ki ga je ustanovil cesar Akbar v 16. stoletju. V njegovem središču se gnetejo stavbe iz rdečega peščenjaka, obvezen pa je ogled Buland Darwaza, t.i. vrata zmage, ki so vrata v mošejo Jama Masjid. V bližini je tudi marmornata grobnica Salim Chishti. Ob prihodu v Agro sledi prijava v hotel. Kasneje , v času sončnega zahoda uživajte v najboljšem razgledu na Taj Mahal z druge strani vrta ob reki, ki se imenuje Mehtabh Bagh. Nočitev.
 • 14. danAgra: Zgodaj zjutraj obiščite eno najlepših mojstrovin na svetu in svetovno znan spomenik ljubezni 'Taj-Mahal'. Ogromen mavzolej iz belega marmorja je bil zgrajen med letoma 1631 in 1648 po naročilu cesarja Shah Jahana v spomin na njegovo najljubšo ženo. Sledi obisk zgodovinske trdnjave (Agra Fort), ki je bila glava rezidenca cesarjev do leta 1638, ko je glavno mesto postalo Delhi. Prav tako si boste ogledali še t.i. Baby Taj, grobnica Itmad-ud-Daulah', inspiracija katerega je veliki Taj Mahal. Nočitev.
 • 15. danAgra -Delhi (ca. 210km): Zjutraj transfer v Delhi do letališča. Odhod domov z letalskim prevozom ali individualno podaljšanje potovanja.