+386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si NEWSLETTER O PODJETJU KORISTNE INFORMACIJE DOMOV
X nazaj

Romantični jug

* Glede na razpoložljivost
Za več informacija nas kontaktirajte: +386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si

Highlights

FLORIDA

Dobrodošli v “Sunshine state”-u. Družinam prijazna, je Florida poznana predvsem po karibskem ambientu, peščenih plažah, bujni vegetaciji, Evergladesih, arhitekturi obdobja Art Deco, nočnem življenju Miamija in zabaviščnih parkih Orlanda.

GEORGIA

Vrvež velikih mest, sproščujoče šumenje morja na dolgih plažah in krasna gorska pokrajina, nudijo edinstvene možnosti za sprostitev in pustolovščine.

LOUISIANA

Nobena zvezna država ni tako znana po svoji glasbi in hrani. Louisiana je tako raznolika, da vas lahko že kratka vožnja znotraj države popelje v čisto nov svet. Tako boste, ne glede na vaše interese, zagotovo našli nekaj zase.

 

Potovanje se prične v Orlandu, na sončni Floridi. Tukaj se začne raziskovanje sončnega juga Amerike, med drugim tudi Memphisa in New Orleansa. Seveda ne smemo pozabiti na Country, Blues & Rock’nRoll, česar boste tu našli v izobilju. Še posebej razburljivo pa bo prenočevanje na romantični plantaži.

Program

 • 1. danLet v Orlando. Prevzem avtomobila, namestitev v hotelu. Tukaj imate eno nočitev.
 • 2. danOrlando & St. Augustine. Preden greste v najstarejše ameriško mesto s španskim pridihom in prijetnim značajem, si boste morda želeli ogledati še široko plažo Daytona Beach. V St. Augustine imate eno nočitev. 205 km.
 • 3. danSt. Augustine & Savannah. Danes greste naravnost proti severu, kjer si boste zraven atlantske obale ogledali tudi pristaniško mesto Savannah. Če se boste odločili za sprehod, boste lahko občudovali številne čudovite hiše, »Antebellum houses«, zgrajene pred vojno. Tukaj imate dve nočitvi. 280 km.
 • 4. danSavannah. Sprehodite se po prenovljenih ulicah do Riverfront plaže in občudujte hiše in pasaže iz 19. stoletja ter kasneje uživajte v sproščenem dnevu v starem tradicionalnem centru mesta, na mestni tržnici s številnimi restavracijami in umetnostnimi galerijami.
 • 5. danSavannah & Charleston. Na današnji poti, boste naredili krajši obvoz, na odseku za otok Hilton Head, z dolgimi, belimi plažami. Naprej se peljite v Charleston, kjer se je vredno odpraviti na zgodovinski izlet v Fort Sumter, ki leži na umetnem otoku, in ga lahko dosežete le s čolnom ali ladjico. Tukaj imate nočitev. 185 km.
 • 6. danCharleston & Atlanta. Preden greste na pot v notranjosti glavnih mest, držav Georgije in Atlante, si privoščite prijeten sprehod po ulici Meeting Street, ki vodi čez East Battery do Catfish Row. Tukaj imate nočitev. 512 km.
 • 7. danAtlanta. Atlanta je poznana kot moderna metropola. Kljub temu, pa je tukaj še vedno mogoče občutiti čar stare južne države, kot je v »Gone with the wind« zapisala Margeret Mitchell. Na ulici Peachtree Street lahko obiščete tudi njeno hišo. Nočitev.
 • 8. danAtlanta & Asheville/Great Smoky Mountains NP. Danes na vas čaka presunljiv gorski svet gorovja Great Smoky. Dnevni cilj je Asheville, kjer boste imeli eno nočitev. 305 km.
 • 9. danGreat Smoky Mountains NP & Nashville. Vzhodno od središča Tennesseeja, greste danes v Nashville, v središče Country glasbe. V Country Music Hall of Fame, boste imeli možnost obiska tradicionalnih barov- Honkytonk & Bars na Brodwayu in do jutra poslušati nastopajoče zvezde. Tukaj imate eno nočitev. 630 km.
 • 10. danNashville & Memphis. Na »Music Highway« imenovana »potovalna ulica« v Memphisu je bilo ustanovljenih in razvitih veliko glasbenih zvrsti. V Memphisu se je rodil tudi Rock'nRoll, ne smemo pa pozabiti tudi na Elvisa Presleya , katerega posestvo »Graceland« tedensko obišče na tisoče prebivalcev. Tukaj imate tudi eno nočitev. 325 km.
 • 11. danMemphis & Vicksburg. Vsem ljubiteljem Bluesa priporočamo vožnjo čez Indionolo. Tukaj je muzej B.B. King, posvečen pomembnim kitaristom in pevcem. Vicksburg je prepoznaven predvsem po hišah »Antebellum houses«, zgrajenih pred vojno, kjer lahko obiščete tudi hišo Anucha Historic Mansion & Inn. Tukaj imate eno nočitev. 405 km.
 • 12. danVicksburg & Vacherie/Oak Alley Plantation. V Mississippiju je veliko prenovljenih plantažnih hiš iz časa državljanske vojne, ki stojijo na nezasebnem prostoru, zato jih je tudi možno obiskati, na primer Laura Plantage pri Vacheriu. Tukaj imate eno nočitev. 340 km.
 • 13. danVacherie/Oak Alley Plantation & New Orleans. Danes vas pričakuje New Orleans, ki ga omenjajo tudi kot »Big Easy«. Å e posebej boste veseli enkratne francoske četrti, »French Quarter«, vožnje po reki Mississippi ali idiličnega Garden District. Tukaj imate dve nočitvi. 90 km.
 • 14. danNew Orleans. Pojdite na potep po ulicah, obiščite muzej »Luisiana State Museum«, prisluhnite Jazz-glasbi iz številnih barov in poizkusite pikantne kreolske jedi.
 • 15. danNew Orleans & Tallahassee. Tallahassee je glavno mesto Floride in vas pozdravlja s svojim južnim čarom. Tukaj imate eno nočitev. 600 km.
 • 16. danTallahassee & Orlando. V kolikor imate radi morje, vambo nadaljnja pot v mehiški zaliv še posebej všeč. Tukaj imate dve nočitvi. 425 km.
 • 17. danOrlando. Porabite ta dan za obisk in raziskovanje številnih neizogibno privlačnih zabaviščnih parkov. Doživite fantazijski svet v Disney Park-u, svet filmov v Hollywood-u in Universal Studios ter obiščite fascinantne morske prebivalce v SeaWorld-u. Tudi zvečer vas v Orlandu pričakujejo številne zabavne aktivnosti.
 • 18. danPovratni let iz Orlanda. Vračilo avtomobila in povratni let.
 • 19. danPrihod.