+386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si NEWSLETTER O PODJETJU KORISTNE INFORMACIJE DOMOV
X nazaj

Route 66

BUDGET paket od 1420 € na osebo
* Glede na razpoložljivost
Za več informacija nas kontaktirajte: +386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si

V ceno paketa je vključeno:

Letalski prevoz z odhodom iz Dunaja, Benetk ali drugega bližnjega letališča, letališke in varnostne pristojbine, najem avtomobila kat. A z vključenimi zavarovanji, namestitve po programu v 1/4 sobah kategorije *** , delno vključen zajtrk, organizacija potovanja.

Priporočamo, da ob rezervaciji sklenete zavarovanje v primeru odpovedi ter zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini.

Odhodi so možni vsak dan glede na razpoložljivost prostih mest. Priporoča se rezervacija vsaj 60 dni pred odhodom.

Highlights

ILLINOIS

Obiščite srce Združenih držav – od svetovne metropole, do šarma legendarne avtoceste. Sprehodite se skozi majhne spokojne vasice ali doživite vrvež Chicaga. Popeljite se po znameniti Route 66 in raziščite državo, ki jo je Abraham Lincoln imenoval dom.

MISSOURI

Poskusite najboljši barbecue ZDA. Sprehodite se po stopinjah Mark Twaina in Walt Disneya, obiščite muzeje in mesta, kjer se je pisala zgodovina in Gateway Arch, najvišjega monument ZDA.

KANSAS

Kansas je košček klasične Amerike. S svojo robato kavbojsko kulturo, prostranimi prerijami in raznoliko ponudbo rančev, od preprostih do luksurioznih, vas popelje v čisto drug svet.

OKLAHOMA

Od gozdov do sipin, prerij in močvirji. Oklahoma pa ne nudi le naravnih lepot, je dom 39 Indijanskih plemen in pravih kavbojev, ki si jih lahko ogledate v elementu, na Oklahoma City Stockyards dva krat tedensko.

TEXAS

Sprehodite se po dolgih peščenih plažah, odkrite mogočne kanjone in gozdove. Uživajte v svetovno priznani glasbi, umetnosti in hrani.

NEW MEXICO

Bogata zgodovina, čudovita pokrajina in avtentične karakteristike, so naredile New Mexico raj za umetnike in naravo ljube.

ARIZONA

S svojimi 325 sončnimi dnevi letno, je vedno vredna obiska. Čudovita pokrajine, avtentična lokalna kulinarika, lepote Grand Canyona in puščave Sonoran. Pristna, robata, pustolovska…to je Arizona.

CALIFORNIA

”The golden state” vas pričakuje. Blaga klima, čudovite obale, živahne metropole, številni nacionalni parki in preprosta prijaznost domačinov, vam bodo pričarali nepozaben obisk.

 

Klasična pot skozi ZDA, zelo priljubljena med obiskovalci in poznavalci, imenovana tudi »Mati vseh podeželskih cest«. Slavna Route 66 poteka od Chicaga do Los Angelesa/Santa Monica. Kljub temu, da Route 66 danes več ne služi kot uradna  avtocesta, priporočamo vožnjo po tej legendarni cesti, na in ob kateri boste našli veliko sledi iz preteklosti.

Program

 • 1. danLet v Chicago, prevzem avtomobila in namestitev v hotelu.
 • 2. danChicago. Danes pustite avtomobil na parkirišču in izkoristite brezplačni hotelski prevoz, ter se odpeljite do postaje »Blue Line«. Po 25 minutah vožnje boste prispeli do središča Chicaga, ki s svojo sanjsko lokacijo ob »Lake Michiganu« ponuja ogromno znamenitosti. Oglejte si Frank Lloyd Historic District ali planetarij Adler, podajte se na potep skozi mestno središče ali pa na arhitekturno »križarjenje«.
 • 3. danChicago – St. Louis. Danes pričnite svoje potovanje v smeri proti zahodu skozi podeželsko pokrajino in gozdove Illinoisa. St. Louis leži na obrežju Missisipija in vas pozdravlja z Geteway Arch ali drugače poimenovano »Vrata na zahod«. Tukaj boste imeli dve nočitvi. 475 km.
 • 4. danSt. Louis. To mesto je bilo že od nekdaj prehodna postaja na poti do zahoda. V Forest Park-u je svetovna razstava iz leta 1904, kjer lahko najdemo zelo zanimive razstavne eksponate, med drugim tudi o Charlesu Lindberghu, ki je prav od tukaj pričel svoj let čez Atlantik.
 • 5. danSt. Louis – Springfield. Vaša današnja pot vas bo vodila po poteh Marka Twaina skozi raznoliko pokrajino Missourija. Tukaj boste imeli eno nočitev. 355 km.
 • 6. danSpringfield – Tulsa. Pot vas bo peljala skozi državo Oklahoma, ki se je ostalim 46. zveznim državam pridružila leta 1907. Na tem območju je tesna povezanost zgodovine Indijancev in ZDA še posebej vidna. Tukaj imate eno nočitev. 340 km.
 • 7. danTulsa – Oklahoma City. Po kratki vožnji boste prispeli v Oklahoma City. Mesto z bogatimi zalogami nafte, je bilo eno izmed prvih postojank za iskalce zaposlitve, ki so v času velike depresije zapuščali gospodarsko obubožani Chicago in se tam ustavili na svoji poti proti zahodu. 185 km.
 • 8. danOklahoma City – Amarillo. Na jugozahodni strani Oklahome, v mestu Anadarko lahko najdete tipično repliko indijanske vasi imenovano »Plains Indians«. Zatem boste odšli naprej do Amarilla, kjer boste imeli eno nočitev. 460 km.
 • 9. danAmarillo – Tucumcari. Današnji dan s potovanjem prinaša tudi prvo spremembo časovnega pasu na vašem potovanju. Na državni meji v New Mexico boste morali svojo uro prestaviti. Skozi nekdanja lovišča Indiancev se boste peljali proti Tucamcari, kjer boste imeli eno nočitev. 175 km.
 • 10. danTucumcari – Albuquerque. Albuqueque na Rio Grande ima prijetno suho in sončno podnebje. Route 66 pa vas vodi dalje skozi »Old Town«, najstarejše območje v državi. Tukaj boste imeli dve nočitvi. 29 km.
 • 11. danIzlet v Santa Fe/Taos. Danes se podajte na izlet v Santa Fe, zanimivo glavno mesto New Mexic-a. Vreden ogleda je tudi Taos Pueblo, kjer še danes živi izključno indijansko prebivalstvo.
 • 12. danAlbuquerque – Holbrook. Vredno ogleda je mesto Gallup, ki je bilo včasih pomembno trgovsko središče Indiancev, danes pa je preko njega mogoče doseči zvezno državo Arizono. Na poti se vam ponuja obisk Painted Desert in Petrifield Forest Nationalparks. Tukaj boste imeli eno prenočitev. 410 km.
 • 13. danHolbrook – Flagstaff. Preden se odpeljete naprej do Flagstaffa, je v vsakem primeru vredno obiskati, meteorske kraterje, v bližini Winslowa in presunljiv Sunset Crater Volcano National Monument. Zatem sledi nočitev. 170 km.
 • 14. danFlagstaff – Grand Canyon Nationalpark. Zgodaj zjutraj boste lahko naredili postanek pri znanem nacionalnem parku v ZDA- Grand Canyon. Oglejte si mogočne soteske, ki jih premaguje reka Colorado, ki bodo v času vzpona delovale tudi na vas. Sledi prenočitev. 125 km.
 • 15. danGrand Canyon Nationalpark – Las Vegas. Po puščavi Mojave se boste peljali proti Las Vegasu, v bleščečo metropolo milijonov. V Las Vegas-u boste imeli dve nočitvi. 470 km.
 • 16. danLas Vegas. Raziščite in si oglejte impresivne hotele ter obiščite številne casinoje, kjer lahko poizkusite svojo srečo.
 • 17. danLas Vegas – Los Angeles. Na poti v Los Angeles naredite postanek v mestu duhov Calico. Tukaj boste dobili neverjeten dokaz pravega »Divjega Zahoda«. Na poti v Los Angeles boste enkrat prenočili. 460 km.
 • 18. danVračilo avtomobila in povratni let iz Los Angelesa.