+386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si NEWSLETTER O PODJETJU KORISTNE INFORMACIJE DOMOV
X nazaj

Sicilija

* Glede na razpoložljivost
Za več informacija nas kontaktirajte: +386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si

Highlights

Krožno potovanje vodi do najlepših pokrajin in kulturnih vrhuncev od Siracuse do Taormine.

Program

  • 1. danCatania - Siracusa (ca. 65km): Prihod v Catanio z letalskim prevozom, prevzem vnaprej rezerviranega avtomobila na letališču in vožnja do Siracuse. Obiščite mesto z njegovim gledališčem, "Dionizijevim ušesom", katakombami, muzeji, katedralo in zgodovinskim starim predelom Ortigia. Nočitev.
  • 2. danSiracusa - Agrigento (ca. 180km): Po zajtrku se odpravite do Piazze Armerina. To čudovito umetniško mesto, vtisnjeno v osrčje Sicilije, se ponaša s kopico spomenikov, ki pripovedujejo o njeni slavni preteklosti. Veličastna Villa Romana, okrašena z enimi izmed najlepših mozaikov, je bila leta 1997 sprejeta tudi na seznam Unescove kulturne dediščine. Nadaljujte do Agrigenta. Nočitev.
  • 3. danAgrigento - Palermo (ca. 290 km): Zjutraj obiščite Dolino templjev, ki se nahaja približno 3km južno od Agrigenta. Najbolj navdušujoče arheološko najdišče Sicilije obsega pet templjev posvečenih grškim bogovom, nekropole in svetišča. Nato vas čaka Palermo, glavno mesto Sicilije. Nočitev.
  • 4. danPalermo: Dan namenjen raziskovanju mesta, ki vas bo zagotovo očaralo. Mesto je bilo sprva pod rimsko oblastjo, kasneje, ko je cesarstvo začelo razpadati, so oblast prevzeli Nemci, sledili so Arabci, vse do krščanskih osvajalcev na začetku prvega tisočletja. Oglejte si katedralo z grobnicami normanskih kraljev, Capella Palatina v kraljevi palači je ena najbolj ohranjenih primerov bizantinske kulture, priporočamo pa tudi ogled različnih gledališč. Ustavite se na kakšni od številnih tržnic in preizkusite njihovo lokalno hrano. Pripravite se na fantastične okuse in vonjave, ki jih še dolgo ne boste pozabili. Nočitev.
  • 5. danPalermo - Taormina (ca. 310km): Nadaljevanje sicilijanske avanture do katedrale Monreale, ki ima nadvse zanimivo zgodovino, očarljiva fuzija arhitekturnih slogov, umetniških tradicij in verske simbolike pa vas bo preprosto navdušila. Obiščite še enega izmed najlepših krajev na Siciliji, Cefalu. Oglejte si katedralo, podučite se o njeni legendi in preizkusite njihovo tipično dobroto »pasta taianu«. Jed sestavljajo plasti testenin z mesom, ocvrtimi jajčevci, pinjolami, rozinami in pecorino sirom, vse skupaj pečeno v veliki ponvi. Vožnja do Taormine. Nočitev.
  • 6. danTaormina: Potem, ko je Goethe omenil Taormino v svoji knjigi Italijansko potovanje, je le-ta postala obvezna destinacija mladih aristokratov tistega časa. Danes je turistična prestolnica Sicilije in številni popotniki skozi vse leto polnijo njene ulice. Priporočamo ogled antičnega gledališča, ki je hkrati tudi glavni spomenik mesta, ne le zaradi svoje umetniške vrednosti, ampak tudi lokacije, saj se vam ponudi en izmed najlepših razgledov Sicilije. Sprostite se v parku Giovanni Colonna ter občudujte razgled na zaliv Naxos in vulkan Etna v ozadju. Zvečer se sprehodite še skozi trg San Nicola in uživajte v lokalni kulinariki. Nočitev.
  • 7. danTaormina: Dan preživite na kakšnem izletu. Lahko se odpravite v obalno mesto Acireale, v Catanijo ali narodni park Etna z verjetno najbolj znanim vulkanom na svetu. Nočitev.
  • 8. danTaormina - Catania (ca. 68km) Vožnja do Catanije in vračilo najetega avtomobila na letališču. Odhod domov z letalskim prevozom ali individualno podaljšanje potovanja.