+386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si NEWSLETTER O PODJETJU KORISTNE INFORMACIJE DOMOV
X nazaj

Veliki indijski trikotnik

* Glede na razpoložljivost
Za več informacija nas kontaktirajte: +386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si

Highlights

Poleg klasičnega indijskega trikotnika (Delhi – Jaipur – Agra), boste imeli priložnost obiskati mesto Udaipur, t.i. mesto jezer, Jodhpur, ki je drugo največje mesto v državi Rajastan in mu pravijo tudi “modro mesto”, občudovali pa boste lahko tudi Jaisalmer, ki je poznan tudi pod imenom “zlato mesto”.

Program

 • 1. danOdhod proti Indiji iz enega od bližnjih letališč.
 • 2. danDelhi: Po pristanku v Delhiju vas bo na letališču pričakal vaš voznik. Sledi vožnja do hotela in prijava. Nočitev.
 • 3. danDelhi & Amritsar (let): Po zajtrku odhod na letališče v Delhiju, kjer se boste vkrcali na polet v Amritsar. Na letališču vas bo pričakal voznik in odpeljal do hotela. Prijava in nekaj prostega časa. Kasneje obiščite vas Wagah, ki je na meji med Indijo in Pakistanom. Poznana je predvsem po vsakodnevni slovesnosti, kjer ob sončnem zahodu zastavi obeh držav spustijo po drogu in zaprejo mejo čez noč. Nočitev.
 • 4. danAmritsar & Delhi (let) Najprej zajtrk potem pa obisk Golden Temple in Jalianawala Bagh. Popoldne sledi let nazaj v Delhi in prevoz do hotela. Zvečer je prosti čas za sproščanje ali samostojno raziskovanje mesta. Nočitev.
 • 5. danDelhi - Agra (ca. 210km): Danes je vaš cilj mesto Agra. Po prihodu v hotel sledi prijava in nekaj časa za namestitev. Sledi voden ogled zgodovinske trdnjave (Agra Fort), ki je bila glava rezidenca cesarjev do leta 1638, ko je glavno mesto postalo Delhi. Kasneje vas bodo odpeljali na ogled najlepšega spomenika ljubezni - Taj Mahal. V času sončnega zahoda ta veličastna zgradba postane izjemno fotogenična s spreminjajočimi se koti in intenzivnostjo sončnih žarkov. Nočitev.
 • 6. danAgra - Jaipur (ca. 250km): Zajtrk in vožnja do Jaipurja. Na poti se boste ustavili na ogledu Fatehpur Sikri (mesto zmage), ki ga je v drugi polovici 16. stoletja zgradil cesar Akbar in je bilo glavno mesto mogalskega cesarstva le nekaj 10 let. Kompleks spomenikov in templjev, vse v enotnem arhitekturnem slogu, vključuje eno največjih mošej v Indiji, Jama Masjid. Obiščite še Abhaneri, vas, ki je poznana predvsem po kompleksu stopnišč Chand Baori. Ko prispete do Jaipurja sledi prijava v hotel. Večer je prost za raziskovanje mesta. Nočitev.
 • 7. danJaipur: Zajtrk in ogled utrdbe Amber. Amber je postavljena na slikovit kraj, a očarljiv je spoj hindujske in muslimanske arhitekture. Kompleks palač, ki ga je v 16. stoletju zgradil Raja Man Singh iz rdečega peščenjaka in belega marmorja ima nekaj zelo zanimivih stanovanj. Jai Mandir, Sheesh Mahal, Sukh Niwas, Ganesh Pol in tempelj Kali so nekatera izmed pomembnih zanimivih področij. Uživajte v ogledu mesta Jaipur, ki ga je zgradil Maharaja Jai Singh, znameniti astronom pred 260 leti. Obiščite Maharadžino mestno palačo (poleg katere je dom prejšnje kraljeve družine), observatorij, vrtove Ram Niwas, Hawa Mahal ali Palačo vetrov, ki jo je leta 1799 zgradil Maharaja Sawai Pratap Singh. Nočitev.
 • 8. danJaipur - Udaipur (ca. 400km): Po zajtrku vožnja do mesta jezer - Udaipur. Ob prihodu se prijavite v svoj hotel. Zvečer uživajte v vožnji z ladjico na jezeru Pichola. Nočitev.
 • 9. danUdaipur: Udaipur je bil prej znan kot kraljestvo Mewar, ki ga je ustanovila Maharaja Udai Singh leta 1553. Znano je po jezerih in kraljevskih zgradbah. Obiščite kompleks City Palace, ki se nahaja na bregu jezera Pichola. Gradnjo je začel leta 1553 Maharaja Udai Singh in je fuzija v arhitekturnem slogu Rajasthani in Moghal. Kasneje obiščite še Saheliyon ki Bari, tempelj Jagdish, Eklingji in Nagda. Zvečer obiščite lokalno tržnico ali jezero Fateh Sagar. Nočitev.
 • 10. danUdaipur - Jodhpur (ca. 300km): Po zajtrku vožnja do sončnega mesta, bolj znanega pod imenom Jodhpur. Na poti obisk vasi Ranakpur, ki je znana po templju iz marmorja in naj bi bil najbolj spektakularen med templji starodavne indijske religije. Ob prihodu v Jodhpur se prijavite v hotel, nekaj časa na voljo za sprostitev. Kasneje zvečer se lahko sprehodite po tradicionalnih bazarjih, ki obkrožajo zvonike. Nočitev.
 • 11. danJodhpur - Jaisalmer (ca. 300km): Uživajte v poldnevnem obisku utrdbe Mehrangarh, Jaswant Thada in palače Umaid Bhawan. Sledi vožnja do Jaisalmerja. Po prijavi v hotelu imate možnost vodenih ogledov po zanimivi okolici. Nočitev.
 • 12. danJaisalmer: Privoščite si okrepčilen zajtrk in se odpravite na ogled znamenitosti v Jaisalmerju. Obiščite nadvse zanimivo trdnjavo Jaisalmer, Nathmal Ji Ki Haveli in jezero Gadisar. Nočitev.
 • 13. danJaisalmer: Po zajtrku prevoz na letališče Jaisalmer. Letalski prevoz domov ali individualno podaljšanje potovanja.