+386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si NEWSLETTER O PODJETJU KORISTNE INFORMACIJE DOMOV
X nazaj

Vzhod ZDA in Niagarski slapovi

* Glede na razpoložljivost
Za več informacija nas kontaktirajte: +386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si

Highlights

NEW YORK

New York je zvezna država, ki združuje domačnost z presenečenji. Od vznemirjenja globinskega ribolova ob obali Long Islanda, do pohodov in veslanja v gorskih jezerih hribovja Andirondac, povsod lahko odkrijete kaj zase.

ONTARIO

V indijanskem jeziku pomeni Ontario ”lesketajoča voda”. Provinca nudi ”neomejeno naravo”, v 270 provincialnih in nacionalnih parkih.

QUEBEC

Globoko vdihnite in se prepustite. Montreal, vznemirljivo pristaniško mesto in zgodovinski Quebec City, v kombinaciji z modrino jezer, prostranimi gozdovi in nedotaknjeno naravo.

 

Zanimiva vzhodna obala nudi široko paleto kulturnih, zgodovinskih in pokrajinskih highlightov: fascinantne plaže tako na ameriški kot kanadski strani, New York, Boston, Toronto, Montreal, Quebec City ali Washington D.C. vas pričakujejo. Prav tako uživajte v čudovitih pokrajinah in znamenitih Niagarskih slapovih.

Program

 • 1. danNew York: Prihod v New York z letalskim prevozom in nastanitev v hotelu. Najem avtomobila priporočamo tretji dan, saj je parkiranje v New Yorku zelo omejeno in drago. Če vam čas dopušča, si že danes oglejte kakšno znamenitost mesta kot npr. Empire State Building, memorial 9/11 Ground Zero ali pa se sprehodite skozi Central Park. Nočitev.
 • 2. danNew York: Dan namenjen spoznavanju tega fantastičnega velemesta, ki vam ponuja ogromno možnosti za raziskovanje. Sprehodite se po znameniti 5. aveniji, lahko se odpravite čez znameniti Brooklyn Bridge ali pa si ogledate otok Ellis in slavni Kip Svobode.  Ljubitelji umetnosti nikar ne izpustite obiska slavnega Guggenheim muzeja, zvečer pa si privoščite ogled kakšne predstave na Broadwayu in vedno živahen Times Square. Nočitev.
 • 3. danNew York - Boston (ca. 340km): Danes prevzamete vnaprej rezerviran avtomobila in se odpeljete proti severu do Bostona, metropole na reki Charles in glavnega mesta Massachusettsa. Na poti priporočamo obisk univerze Yale v New Havenu. Nočitev.
 • 4. danBoston: Po zajtrku se odpravite na Freedom Trail (Svobodna pot), 4km dolga pot, ki povezuje šestnajst  glavnih znamenitosti Bostona ter kraje in zgradbe, ki so bile pomembne za revolucionarno vojno. Faneuil Hall bo všeč tako strastnim nakupovalcem kot ljubiteljem dobre hrane, vredno pa si je ogledati tudi hišni muzej Otis, ki je ena izmed znamenitosti mesta. Nočitev.
 • 5. danBoston - White Mountains (ca. 190km): Po zajtrku se odpeljite skozi slikovito območje narodnega gozda White Mountain. Å e posebej v indijanskem poletju ti gozdovi sijejo v živih barvah. Na nadmorski višini 1.917m se iz njih dviga Mount Washington. Nočitev.
 • 6. danWhite Mountains & Quebec City (ca. 470km): Danes nadaljujete z vožnjo proti Kanadi. Na poti je vredno narediti postanek in zapeljati do narodnega parka Franconia Notch. Gorska železnica vas bo vodila do gore Cannon, s katere se ponuja spektakularen razgled na White Mountains. Popoldne nadaljujte do mesta Québec. Nočitev.
 • 7. danQuebec City: Uživajte v mestu Quebec, edinem mestu Severne Amerike, katerega utrdbe so še nedotaknjene. Prevzel vas bo francoski šarm, ki seva iz tega mesta. Obiščite Château Frontenac, zgrajen v slogu srednjega veka, zdaj pa ekskluziven luksuzni hotel. V hotelu si privoščite kakšno kavo ali čaj in uživajte v edinstveni atmosferi. Sprehodite se še po promenadi in uživajte v pogledu na reko St. Lawrence. Québec vas bo očaral z ozkimi ulicami, majhnimi butiki in restavracijami. Nočitev.
 • 8. danQuebec City & Montreal (ca. 260km): Pot se nadaljuje do Montréala. Za najboljši razgled na mesto predlagamo izlet na 233m visok hrib Mont Royal, priporočamo pa tudi sprehod po ozkih ulicah Old Montreala iz 17. stoletja, ki vodijo do polnih živahnih trgov, očarljivih trgovin in kavarn. Bazilika Notre-Dame, muzej Pointe-à-Callière z mestnimi arheološkimi ruševinami in slavni zvonik (Clock Tower) pa je še nekaj znamenitosti mesta, ki jih je vredno obiskati. Nočitev.
 • 9. danMontreal & Ottawa (ca. 230km): Zjutraj nadaljujte vožnjo do Ottawe, glavnega mesta Kanade v vzhodni provinci Ontario. Mesto je ohranilo svoj nostalgično ljubeč značaj, ki se pokaže na vsakem koraku. Priporočamo vožnjo po reki z ladjico, ki vam bo ponudil kar nekaj možnosti za fotografiranje, predvsem pogled na parlament (The Parliament Hill) je fantastičen. Nočitev.
 • 10. danOttawa & Toronto (ca. 440km): Na poti v Toronto bi morali zaviti na območje dih jemajočih "Tisoč otokov" (Thousand Islands). Tu približno 1000 večjih in manjših otokov označuje točko, kjer reka St. Lawrence zapusti jezero Ontario. V Torontu je vredno obiskati svetovno znani CN Tower, od koder imate prekrasen razgled z nadmorske višine 553 metrov, če dopušča vreme pa lahko vidite vse do Buffala in Niagarskih slapov. Nočitev.
 • 11. danToronto: Odkrijte največje kanadsko mesto na obrežju jezera Ontario. Sprehodite se po ulici Yonge, ki je tudi glavna nakupovalna ulica in uživajte v pogledu na arhitekturno zanimivo mestno hišo. Priporočamo obisk The Royal Ontario Museum, muzej umetnosti, svetovne kulture in naravne zgodovine. Sodi med ene največjih muzejev Severne Amerike in je najbolj obiskan muzej v Kanadi. Nočitev.
 • 12. danToronto & Niagara Falls (ca. 160km): Danes so na vrsti Niagarski slapovi. Niagarski slapovi sodijo med najbolj obiskana naravna čudesa v Severni Ameriki, pogled na njih pa je iz čolna, helikopterja ali obrežja vedno precej impresiven. Oglejte si mogočne slapove s kanadske strani, preden spet prestopite ameriško mejo, lahko pa si jih ogledate tudi s čolna, kar je prav posebno doživetje. Vreden je tudi sprehod do Goat Island (Kozji otok) na reki Niagara ali ogled soteske Niagara Gorge z raziskovalnim centrom. Nočitev.
 • 13. danNiagara Falls & Lancaster (ca. 560km): Nadaljujte proti jugu. Vožnja skozi državni park Allegheny in čez zvezno državo Pensilvanija do Lancasterja. V tej regiji odkrijte svet amišev, ki še vedno živijo po starodavnih tradicijah in brez sodobne tehnologije. Na osrednji tržnici lahko občudujete naravne izdelke narejene izpod rok amišev in preizkusite kakšno njihovo jed. Nočitev.
 • 14. danLancaster & Washington D.C. (ca. 185km): Na poti do ameriške prestolnice se odpravite na bojišče Gettysburg, ki je v ameriški državljanski vojni imelo pomembno vlogo. Tu se je odvijala najbolj krvava bitka ameriške državljanske vojne in še danes velja za najpomembnejši preobrat v vojni. Sedaj je tu muzej in center za obiskovalce. Nadaljujte do Washington D.C. Nočitev.
 • 15. danWashington D.C.: Preživite dan v odkrivanju mesta. Bela hiša, Kapitol, Washingtonov spomenik, Jeffersonov memorial, to je le nekaj znamenitosti, ki si jih je zagotovo vredno ogledati. Priporočamo tudi ogled katerega od Smithsonian muzejev. Nočitev.
 • 16. danWashington D.C. & Philadelphia (ca. 225km): Nadaljevanje do Philadelphie. Obiščite znameniti Liberty Bell (Zvonik svobode) in Independence Hall, kjer je bila podpisana listina o neodvisnosti. Filmski navdušenci zagotovo ne bodo izpustili teka po stopnicah Philadelphia Museum of Art, katerih slavo je prinesel film Rocky, poizkusite pa lahko tudi najbolj znano hrano v mestu - Philly Cheesesteak, sendvič sestavljen iz sesekljanega, tanko narezanega zrezka, mešanico sirov in ocvrte čebule. Nočitev.
 • 17. danPhiladelphia & New York (ca. 150km): Z vrnitvijo v New York in vračilom najetega avtomobila se zaključi vaše popotovanje. Odhod domov z letalskim prevozom ali individualno podaljšanje potovanja.