+386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si NEWSLETTER O PODJETJU KORISTNE INFORMACIJE DOMOV
X nazaj

Vzhodna Avstralija

* Glede na razpoložljivost
Za več informacija nas kontaktirajte: +386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si

Highlights

Od metropole- Sydney, do raznolikega območja vzdolž avstralske vzhodne obale, v tropski Cairns. Na vašem programu so številne znamenitosti, kot so Byron Bay, otok Fraser in otoke Whitsunday. Prepustite, da vas očarajo neskončno dolge plaže, Great Barrier Reef in deževni gozdovi.

Program

 • 1. danSydney: Prihod v Sydney in na letališču prevzem vnaprej rezerviranega avtomobila. Sledi vožnja do hotela, preostanek dneva pa izkoristite za ogled mesta. Sprehodite se do Royal Botanic Gardens (kraljevski botanični vrtovi), predvsem zjutraj je živahno, saj so živali najbolj aktivne, opazili pa boste lahko tudi nekaj lepih razglednih točk na vse glavne atrakcije mesta. Sprehodite se do opere in ene najstarejših mestnih četrti v Avstraliji, The Rocks. Če želite lahko nadaljujete s sprehodom čez Harbour Bridge ali pa če vam čas dopušča, priporočamo kratko vožnjo z ladjico do predela Manly, ki ima nekoliko drugačno, bolj mirno vzdušje od velikega mesta. Na poti si lahko ogledate operno hišo z vseh strani, prav tako boste dobili fantastične priložnosti za fotografiranje. Darling Harbour, Taronga Zoo, Bondi Beach so prav tako vredni ogleda v kolikor vas mikajo drugačne znamenitosti. Nočitev.
 • 2. danSydney - Port Macquarie (ca. 370km): Poslovite se od Sydneya in se zapeljite na pacifiško avtocesto proti severu do Port Macquarie. Nočitev.
 • 3. danPort Macquarie - Byron Bay (ca. 400km): Po zajtrku nadaljujte vožnjo proti severu ob obalni cesti skozi bujni deževni gozd, mimo plantaž banan in lepih plaž. Uživajte v čudovitem razgledu na morje in edinstveno pokrajino. Današnja pot se konča v Byron Bayu, ki ga pogosto predstavljajo kot najlepše mesto na vzhodni obali. Nočitev.
 • 4. danByron Bay: Dan boste preživeli v tem raju za deskarje, zadnja leta poznanem tudi po wellness središčih. Obiščite svetilnik Byron Bays, ki se nahaja na najskrajnejši vzhodni točki Avstralije, se sprehodite po čudovitih plažah in se nadihajte svežega morskega zraka, vsekakor pa morate poskusiti kakšno kulinarično specialiteto v katerem izmed mnogih lokalov v središču mesta. Nočitev.
 • 5. danByron Bay - Brisbane (ca. 170km): Vožnja po gorskih pokrajinah proti severu, sledi prečkanje meje s Queenslandom in prihod v moderno mesto Brisbane. Mesto si lahko ogledate ob vožnji z ladjico po reki ali pa s ptičje perspektive, če se odpravite na panoramsko kolo The Wheel of Brisbane. Čas lahko preživite tudi med koalami in ostalimi tipičnimi avstralskimi živalskimi vrstami v enem izmed najboljših zavetišč za živali na svetu, Lone Pine Koala Sanctuary. Nočitev.
 • 6. danBrisbane - Sunshine Coast (ca. 110km): Oglejte si impresivno gorovje Glasshouse Mountains, ko se peljete po Sunshine Coast. Nočitev na Sunshine Coast v Twin Waters. Nočitev.
 • 7. danSunshine Coast: Sunshine Coast (Sončna obala) je območje polno počitniških letovišč, odličnih lokacij za deskanje na vodi in plažami, kjer se boste zagotovo povsem sprostili. Dan izkoristite za raziskovanje tega področja ali obisk nekaterih priljubljenih tematskih parkov v okolici. Nočitev.
 • 8. danSunshine Coast - Hervey Bay/Fraser Island (ca. 240km): Vožnja ob obali do zaliva Hervey (Hervey Bay), živahnega letovišča z razprostranimi peščenimi plažami, številnimi vodnimi športi, znano pa je tudi po opazovalni točki kitov grbavcev. Nadaljujte do reke Heads, kjer se lahko odpeljete s trajektom do otoka Fraser brez vašega najetega avtomobila. Nočitev.
 • 9. danFraser Island: Otok Fraser je največji peščeni otok na svetu, ki mu je podeljen status svetovne dediščine. Ta naravni raj raziskujete na enodnevnem izletu s terenskim vozilom, kjer si lahko ogledate vse znamenitosti, na primer odkrijte razbitino Maheno ali jezero Mackenzie. Zagotovo boste naleteli na kakšnega dinga, od julija do oktobra pa si lahko z malo sreče ogledate tudi kite na obali. Nočitev.
 • 10. danHervey Bay/Fraser Island - Bargara (ca. 150km): S trajektom se vrnite v River Heads in z najetim vozilom nadaljujte vožnjo do Bargare. Nočitev.
 • 11. danBargara - Rockhampton (ca. 325km): Po zajtrku se odpravite na pot vse do mesteca Rockhampton, znano tudi kot "prestolnica govejega mesa" Avstralije. Po mestu je razporejenih šest bikovskih kipov, ki predstavljajo glavne vrste teh živali. Poskusite najti vseh šest. Nočitev.
 • 12. danRockhampton - Airlie Beach (ca. 500km): Svoje popotovanje nadaljujte preko Mackay in Proserpine do Airlie Beach, ki je odlično izhodišče za izlete z ladjo na otoke Whitsundays. Nočitev.
 • 13. danAirlie Beach: Dan namenjen raziskovanju tega majhnega obalnega mesteca. Priporočamo izlet z ladjico na otoke Whitsundays, kjer boste lahko snorkljali na Velikem koralnem grebenu, raziskovali letovišče Paradise Bay in čisto od blizu pozdravili wallaby-je oz. kot jim ljubkovalno pravijo, mini kenguruji. Če želite ostati v Airlie Beach se sprehodite po ulici Shute Harbour v središču plaže Airle, kjer se boste lahko brezskrbno nakupovali v številnih trgovinah. Nočitev.
 • 14. danAirlie Beach - Townsville (ca. 350km): Pojdite proti severu do Townsvilla. Če se prejšnji dan niste odpravili raziskovati podvodnega sveta Velikega koralnega grebena, je sedaj pravi čas za to. Družbo vam bodo delale mogočne korale različnih oblik, ribe živahnih barv in vzorcev, morski konjički, polži, želve pa bodo lenobno plavale mimo vas. Nočitev.
 • 15. danTownsville - Mission Beach (ca. 200km): Skozi Ingham in Cardwell, s čudovitim razgledom na obalo, pridete na Mission Beach, ki se ponaša s kar 14 km peščenih plaž in kar težko se je odločiti katera je lepša. Nočitev.
 • 16. danMission Beach - Cairns (ca. 150km): Danes sledi vožnja do Cairnsa, cilja vašega potovanja. Na poti je vredno narediti obvoz do Josephine Falls (slapovi Josephine). Izleti z ladjo na Veliki koralni greben so prav tako možni kot tudi pustolovski ogledi v tropskem deževnem gozdu Daintree. Kultura aboriginov je tudi tukaj močno prisotna, zato lahko izkoristite priložnost in se podučite o njih preko kakšnega vodenega ogleda, kot poslastico pa si privoščite krokodilji zrezek. Nočitev.
 • 17. danCairns: Vračilo izposojenega vozila. Vrnitev domov z letalskim prevozom ali individualno podaljšanje potovanja.