+386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si NEWSLETTER O PODJETJU KORISTNE INFORMACIJE DOMOV
X nazaj

Združeni Arabski Emirati

* Glede na razpoložljivost
Za več informacija nas kontaktirajte: +386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si

Highlights

Odpravite se v svet Orienta in naj vas skozi popotovanje po Združenih Arabskih Emiratih omami vonj začimb z različnih tržnic in bazarjev, v Dubaju uživajte v razgledu z Burj Khalifa ter se prepustite dogodivščinam v sodobni prestolnici Abu Dhabi.

Program

  • 1. danDubaj: Prihod v Dubaj z letalskim prevozom in prevoz do hotela. Nočitev.
  • 2. danDubaj: Začnite dan z ogledom mesta in si oglejte impozantni hotel Burj Al Arab, ki je en izmed najvišjih hotelov na svetu in večkrat prizorišče filmskih snemanj svetovnih uspešnic. Kasneje priporočamo obisk stare utrdbe, kjer se nahaja muzej Dubaja. Nato prečkajte Dubajski zaliv z Abro (arabski vodni taksi), tukaj boste imeli čas, da odkrijete tržnico zlata in se prepustite vonju arabskih na tržnici začimb. Nadaljujte s sprehodom po nakupovalnem središču Dubai Mall in se ustavite pri nebotičniku Khalifa (Burj Khalifa), ki še vedno velja za najvišjo stavbo na svetu. Od platforme za obiskovalce na 124. nadstropju imate čudovit razgled na mesto. Nočitev.
  • 3. danDubaj - Sharjah - Ras Al Khaimah (ca. 200km): Prevzemite vnaprej rezervirano vozilo in se odpravite proti Sharjahu, tretjemu največjemu mestu v državi. Tu si lahko ogledate mošejo Al-Noor, ki se nahaja na posebnem otočku znotraj mesta in se sprehodite po Buhaira Corniche parku. Mimo stare tržnice se odpravite na znameniti Blue Souk (centralna tržnica), kjer boste zagotovo našli kaj zase v eni izmed 600 trgovin, ki vam ponujajo zlato, parfume, nakit, oblačila, kozmetiko, elektronske naprave in še mnogo več. Po obisku tržnice nadaljujte vožnjo do Ras Al Khaimaha. Nočitev.
  • 4. danRas Al Khaimah - Fujairah (ca. 200 km): Danes vas pričakuje sproščujoč dan na plaži. Na čudoviti peščeni plaži hotela Sandy Beach se lahko naužijete sončnih žarkov in si privoščite skok v morje. Po kosilu sledi vožnja do Fujairah. Svetujemo postanek na poti in sicer v v Bidiji, kjer si lahko ogledate najstarejšo mošejo v Združenih Arabskih Emiratih. Nočitev.
  • 5. danFujairah - Al Ain (ca. 240km): Po zajtrku vožnja do Al Aina. Najprej vas pričakuje stara utrdba Bithnah. Utrdba je bila leta 1735 zelo pomembna pri obrambi vzhodne regije Emiratov. Ker jo obdaja oaza s palmami in pašnimi gorami, je kot nalašč za postanek in fotografiranje. Ustavite se na trgu v Masafi, kjer si boste lahko ogledali veliko izbiro preprog in lončenih izdelkov. Celotno območje je znano po izvirih sladke vode in suhih rečnih dolinah imenovanih wadi. Ob prihodu v Al Ain obiščite narodni muzej in se sprehodite skozi majhno oazo. Priporočamo še ogled utrdbe Al Jahili, prav tako tudi ogled muzeja palače šejka Zayeda (Al Ain Palace Museum). Nočitev.
  • 6. danAl Ain - Abu Dhabi (ca. 200km): Danes sledi vožnja v Abu Dhabi. Tukaj najprej obiščite osupljivo mošejo šejka Zayeda (Sheikh Zayed Mosque), znano tudi kot Velika mošeja. Velja za največjo v državi in tudi eno izmed največjih znamenitosti v državi. Obiščite Etihad Towers, kjer lahko z razgledne ploščadi v 74. nadstropju občudujete krasen razgled na mesto. Priporočamo obisk Heritage Village, ki vam predstavi različne aspekte življenja v puščavi in obisk palače Emirati (Emirates Palace), kjer vas že preprost sprehod po hodnikih iz marmorja in zlata ne bo pustil ravnodušnih. Ob koncu dneva se ustavite na eni izmed številnih mestnih tržnic, kjer vas bo ponovno očaralo živahno dogajanje. Nočitev.
  • 7. danAbu Dhabi - Dubaj (ca. 260km): Zjutraj se vračete nazaj v Dubaj, a še pred tem obiščite na novo ustanovljeni muzej Louvre in dirkališče formule 1 v Abu Dhabiju. Ob prihodu v Dubaj sledi prijava v hotel. Pozno popoldne vas čaka prevoz na večerjo v sipinah. Vozilo 4x4 vas popelje skozi puščavo v puščavski tabor, kjer vas čaka arabski žar. Uživajte v večernih urah z aromatičnim nargilom in ogledom predstave tradicionalnega trebušnega plesa. Nočitev.
  • 8. danDubaj: Prevoz do letališča in povratek domov z letalskim prevozom.