+386 2 252 64 95 info@potovanjaglobal.si NEWSLETTER O PODJETJU KORISTNE INFORMACIJE DOMOV

Rent a Car Severna Amerika in Kanada

1. KORAK

Kako rezerviram željeno vozilo?

Rezervacije vam lahko potrdimo glede na kategorijo vozila. Tako vam ne moramo zagotoviti najem določenega tipa vozila, bomo pa posredovali vašo željo ponudniku.

2. KORAK

Kateri starostni pogoji morajo biti izpolnjeni za najem vozila?

Minimalna starost lahko varira glede na ponudnika in destinacijo. V določenih državah se morajo mladi vozniki in dodatni vozniki doplačati. Doplačila se obračunajo na dan ali celotno obdobje najema, višina doplačila pa je odvisna od kategorije vozila. Določeni ponudniki imajo predpisano tudi maksimalno starost voznika, le to prosim preverite pri splošnih pogojih posameznega vozila. Strankam nad 65 let starosti priporočamo, da se predhodno obrnejo na naše sodelavce.

3. KORAK

Kdaj lahko prevzamem vozilo?

Prosim bodite pozorni, da v številnih državah, postaje najema ob nedeljah in praznikih ne obratujejo. Prevzem vozila je možen le znotraj odpiralnega časa oziroma je izven tega možen le na predhodno povpraševanje. Morebitna doplačila se plačajo na licu mesta v lokalni valuti. Pri rezervaciji navedite tudi številko leta, tako se lahko vaše vozilo ob zamudi leta, zadrži.

4. KORAK

Kateri pogoji morajo biti izpolnjeni ob oddaji vozila?

Dnevni najem je enak 24 uram. V kolikor vozilo oddate ob poznejši uri, kot ste ga prevzeli (npr. prevzeli ste ga ob 14:00, oddali pa bi ga ob 16:00), je potrebno rezervirati dodaten dan. V nasprotnem primeru, se vam bo dodaten dan obračunal s strani ponudnika, po lokalni tarifi, ki je mnogokrat višja.

5. KORAK

Je ob prevzemu vozila potrebna kavcija?

Ob prevzemu avtomobila je potrebno plačati kavcijo. Znesek varira glede na lokacijo in ponudnika, ter kategorijo vozila in se lahko poravna le s standardno KREDITNO KARTICO. Bančne kartice in tako imenovane pre-paid kreditne kartice se ne sprejemajo. Prav tako mora biti imetnik kreditne kartice voznik vozila in kot le-ta naveden na voucherju.

6. KORAK

Katere storitve so vključene v ceno najema?

V ceno so načeloma vključeni neomejeni kilometri, zavarovanje udeležbe, zavarovanje v primeru kraje, polni kasko (razen poškodb na gumah, podvozju, platiščih, šipah ali poškodbe povzročene malomarno ali pod vplivom ilegalnih substanc), davki, letališke takse. Zavarovanje v primeru kraje se nanaša izključno na vozilo in ne na predmete znotraj vozila. Podrobnejše informacije v zvezi z vključenimi storitvami najdete v podrobnem opisu vozila.

7. KORAK

Katera zavarovanja so vključena?

V ceno so načeloma vključeni neomejeni kilometri, zavarovanje lastne udeležbe, zavarovanje v primeru kraje, polni kasko (razen poškodb na gumah, podvozju, platiščih, šipah ali poškodbe povzročene malomarno ali pod vplivom ilegalnih substanc), davki in letališke takse. Zavarovanje v primeru kraje se nanaša izključno na vozilo in ne na predmete znotraj vozila. Podrobnejše informacije v zvezi z vključenimi storitvami najdete v podrobnem opisu vozila.

Bodite pozorni, da je potrebno v škodnem primeru o tem nemudoma obvestiti ponudnika, tako da lahko ta vozilo popravi ali nadomesti. Splošno velja, da v kolikor ponudnik o škodi ni bil obveščen, zavarovanja ne moramo uveljavljati. Prav tako se zavarovanje ne mora uveljavljati, v kolikor uporaba vozila ni skladna z pravili najema.

8. KORAK

Katera pravila veljajo za prvi tank goriva?

Tukaj so razlike med posameznimi ponudniki:

a.) Nakup prvega tanka po lokalnih cenah. Tank se odda prazen, znesek preostalega goriva se ne povrne (USA/Kanada).

b.) Vozilo se prevzame in odda s polnim tankom. V primeru, da se vozilo ne odda s polnim tankom, se manjkajoče gorivo obračuna. Prosim, preverite splošne pogoje posameznega vozila.

9. KORAK

Potrebujem mednarodno vozniško dovoljenje?

Voznik in dodatni voznik, morata imeti vsaj leto dni staro, veljavno nacionalno vozniško dovoljenje, ki dovoljuje vožnjo z osebnimi vozili. V kolikor ne gre za več jezično vozniško dovoljenje, priporočamo, da ima vsaj ena oseba mednarodno vozniško dovoljenje. V nekaterih državah je imetje mednarodnega vozniškega dovoljenja nuja. Prosim, preverite splošne pogoje posameznega vozila.

10. KORAK

Kakšna pravila veljajo za oddajo/prevzem v različnih mestih?

Oddaja oz. prevzem v različnih krajih je možen v številnih državah. Pravila za tak način najema najdete v splošnih pogojih posameznega vozila. Eventualni dodatni stroški, se poravnajo na licu mesta v lokalni valuti. Za najem/oddajo znotraj različnih držav, se prosim obrnite na naše sodelavce.

11.KORAK

Kakšna pravila veljajo za dodatne voznike?

Pravila za dodatne voznike najdete v splošnih pogojih posameznega vozila. Eventualni dodatni stroški, se poravnajo na licu mesta v lokalni valuti. Dodatni voznik se mora prijaviti takoj ob prevzemu vozila na licu mesta.